08 Ιουνίου 2017

Βίντεο: Τρομερό ατύχημα αναβάτη σε πίστα της Αγγλίας

Μια σπάνια εικόνα καταγράφηκε από την κάμερα αναβάτη σε track day στην πίστα Snetterton της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία εξελίχτηκε σε ένα τρομακτικό ατύχημα, ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες για τον οδηγό που ενεπλάκη σε αυτό.


Όπως μπορείτε να δείτε στο video, o Τζόσουα Μπόιντ, οδηγός μιας BMW S1000RR, προσπερνά τον αναβάτη που καταγράφει τη σκηνή αναίσθητος. Χωρίς κανένα έλεγχο στη μοτοσικλέτα του, βγαίνει εκτός πίστας και ευτυχώς πέφτει, πριν αυτή διαλυθεί στον τοίχο.

Ο λόγος που ο Μπόιντ έχασε τις αισθήσεις του οδηγώντας, ήταν η εκτόξευση της «καρίνας» (το μέρος του φέρινγκ κάτω από τον κινητήρα) ενός προπορευόμενου Kawasaki ZX10R. Προφανώς λόγω κακής στήριξης έφυγε από την θέση της και χτύπησε στο κράνος του με ταχύτητα μεγαλύτερη από 220 χλμ./ώρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Μπόιντ να μείνει αναίσθητος αυτόματα. Και ενώ έως εκείνη την ώρα η κακοτυχία του έχει χτυπήσει «κόκκινο», οτιδήποτε συνέβη μετά είναι μια αλληλουχία πολύ ευχάριστων συμπτώσεων.

Μένοντας στη μοτοσικλέτα όση ώρα αυτή κινούταν στην πίστα, του επέτρεψε να μην χτυπηθεί από άλλους ερχόμενους αναβάτες. Πέφτοντας στη συνέχεια στο γρασίδι, δεν παρασύρθηκε μαζί με την μοτοσικλέτα στη μεταλλική μπαριέρα, όπου αυτή έγινε κομμάτια. Έτσι ο Βρετανός αναβάτης νοσηλεύτηκε με μια ελαφριά διάσειση και μώλωπες, χωρίς να απειλείται η ζωή του.

Παρότι οδηγός αγώνων, ο Μπόιντ συμμετείχε την ημέρα του απίστευτου αυτού ατυχήματος σε track day. Μάλιστα, μετά από αυτό, αναρωτιέται μέσω των social media πόσο θα βοηθούσε σε τέτοιες διοργανώσεις να μη ελέγχεται μόνο η αρτιότητα του εξοπλισμού αναβάτη, αλλά και αυτή της μοτοσικλέτας. Δήλωσε επίσης, μέσω fb, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να λάβει μέρος ποτέ ξανά σε track day, παρά μόνο σε αγωνιστικές διοργανώσεις, που επιβάλλουν τεχνικό έλεγχο. Έχει άδικο;



Πηγή:www.gazzetta.gr