09 Ιουνίου 2017

Η γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας ενάντια στον Μαδούρο και το νέο σύνταγμα

Πριν από δύο μήνες, η Ορτέγκα αναφερόμενη στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να αναλάβει τα καθήκοντα του Κοινοβουλίου το οποίο ελέγχει η αντιπολίτευση, είχε κάνει λόγο για παραβίαση του Συντάγματος


Tον Μαδούρο απέναντι στον...Τσάβες βάζει η γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Λουίζα Ορτέγκα  καλώντας το λαό της χώρας να απορρίψει την κίνηση του προέδρου να ξαναγραφτεί το Σύνταγμα και ζητώντας από το Ανώτατο Δικαστήριο να ακυρώσει την επίμαχη διαδικασία.

Πριν από δύο μήνες, η Ορτέγκα αναφερόμενη στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να αναλάβει τα καθήκοντα του Κοινοβουλίου το οποίο ελέγχει η αντιπολίτευση, είχε κάνει λόγο για παραβίαση του Συντάγματος.

Η γενική εισαγγελέας έχει ήδη καταδικάσει την προσαγωγή ενώπιον στρατιωτικών δικαστηρίων πολιτών που συλλαμβάνονται στη διάρκεια διαδηλώσεων.

Οι μεγάλες διαδηλώσεις στη χώρα ξεκίνησαν μετά την έλλειψη των τροφίμων, υψηλό πληθωρισμό και λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας και μετά την αφαίρεση των εξουσιών του Κογκρέσου από το Ανώτατο δικαστήριο στις 31 Μαρτίου.