09 Ιουνίου 2017

Ο Τσακαλώτος εξηγεί το νέο αφήγημα μετά την κατάρρευση της διαγραφής χρέους: Θέλουμε εγγυήσεις για την χρηματοδότηση της αναπτυξιακής μας πολιτικής

Πάπαλα και το χρέος και μετά το Eurogroup θα πανηγυρίζουν για κανα πρόγραμμα επενδύσεων μερικών δις

Τον λόγο που η κυβέρνηση δεν δέχτηκε την πρόταση στο προηγούμενο Eurogroup, γνωστοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής (9/6) από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.


«Γιατί το ΔΝΤ έλεγε με πολύ καθαρό τρόπο ότι δεν θεωρεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Η στρατηγική της κυβέρνησης από τότε είναι πολυδιάστατη. Παλεύουμε να υπάρχουν περισσότερες εγγυήσεις για την ανάπτυξη και την χρηματοδότηση της αναπτυξιακής μας πολιτικής», τόνισε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε:

Ο δεύτερος πυλώνας είναι να πιέσουμε για περισσότερη σαφήνεια για τα μέτρα που θα πάρουν οι Ευρωπαίοι στο τέλος του προγράμματος. Το ανακοινωθέν που θα βγει να είναι ένα ανακοινωθέν που έχει καθαρή λύση και δίνει σήμα στις αγορές προκειμένου να έχουμε πρόσβαση. Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να βγούμε από το πρόγραμμα και για να βγούμε πρέπει να έχεις πείσει τις αγορές.

«Γίνονται σοβαρές συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε.

«Θέλω να πω και κάτι τελευταίο. Η εικόνα που δημιουργήθηκε στον ελληνικό  τύπο 23 και  24 Μαΐου μετά το τελευταίο Eurogroup δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που υπήρχε σε όλο το διεθνή Tύπο», κατέληξε.