18 Ιουνίου 2017

Η ΟΝΝΕΔ κοντά στους σεισμόπληκτους (φωτο)

Μόλις 36 ώρες μετά την έναρξη της δράσης «Δεν είσαι μόνος», για τους πληγέντες από τον σεισμό της Μυτιλήνης, ομάδα από μέλη της ΟΝΝΕΔ, συνοδευόμενα από τον πρόεδρο της Κώστα Δέρβο αλλά και τους: γραμματέα, Ανδρέα Καρασαρίνη και Υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού, Κώστα Μαμουλή, παρέδωσαν τα πρώτα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε χώρο συλλογής στη Βρίσα​, από όπου και θα μοιραστούν στους κατοίκους.

Στη συνέχεια, είδαν τις καταστροφές που έχει προκαλέσει ο σεισμός σε σπίτια και κτήρια του χωριού, μίλησαν με τους κατοίκους και συζήτησαν την επόμενη μέρα για το χωριό.


Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, δήλωσε μεταξύ αλλων: «Η καταστροφή που συνέβησε στο πανέμορφο χωριό αυτό, αλλά και στην υπόλοιπη Λέσβο, δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Αντίκρισα με λύπη το μέγεθος των ζημιών, οι οποίες θα πρέπει να καταγραφούν και στη συνέχεια η Πολιτεία να φροντίσει να πράξει το καθήκον της, καλύπτοντας τόσο τις άμεσες ανάγκες των ανθρώπων που έχασαν τις περιουσίες τους όσο και φροντίζοντας για τα όσα προκύψουν στο άμεσο μέλλον. Ελπίζω στη ταχεία ανακατασκευή αυτού του χωριού και στην αποκατάσταση όλων όσων επλήγησαν».