14 Ιουνίου 2017

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η μοναδική πραγματική μάχη του Μπρους Λι σε αγώνα ΜΜΑ

Ο Μπρους Λι έμεινε στην ιστορία για τις μοναδικές αθλητικές και μαχητικές του ικανότητες τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα.

Ωστόσο οι εικόνες με τον ίδιο να μάχεται εκτός κάμερας στην πολεμική τέχνη jeet kune do που ο ίδιος δημιούργησε είναι λίγες.


Το κανάλι στο YouTube «Bruce Lee Central» αναρτήθηκε πρόσφατα το μοναδικό ίσως βίντεο που τον δείχνει να μάχεται με κάποιον από τους μαθητές του σε αγώνα Mixed Martial Arts (ΜΜΑ).

Σύμφωνα με τον διαχειριστή του συγκεκριμένου καναλιού ο Μπρους Λι παλεύει με δύο από τους κορυφαίους μαθητές του, τον Τεντ Γουόνγκ και τον Τάκι Κιμούρα κάνοντας επίδειξη κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καράτε στην Καλιφόρνια το 1967. Στο Πρωτάθλημα αυτό γνωρίστηκε και με τον Τσακ Νόρις ο οποίος συμμετείχε σαν αθλήτής και κέρδισε τον τίτλο. Μάλιστα ο Μπρους Λι είναι αυτός που έβαλε τον Τσακ Νόρις στον κινηματογράφο καθώς την επόμενη χρονιά του έδωσε ένα ρόλο σωματοφύλακα σε μία ταινία του χωρίς το όνομα του τσακ Νορις να αναφέρεται στους συμμετέχοντες της ταινίας

Δείτε το βίντεο με τους αθλητές να φοράνε προστατευτικές στολές τις οποίες ο Μπρους Λι ήταν ο πρώτος που έβαζε σε αγώνες επίδειξής του. Αν δεν καταλάβετε ποιος είναι ο Μπρους Λι, τζάμπα χάνετε το χρόνο σας εδώ... πάτε στην επόμενη ανάρτηση :))



Δείτε όλο το βίντεο από την επίδειξη όπου αρχικά ο Λι παλεύει με κλειστά μάτια εναντίον ενός μαυροζωνά του καράτε, στη συνέχεια κάνεις κάμψεις στηριζόμενος στα 2 δάκτυλα, μετά (στο 2:45) ρίχνει μια γροθιά που δεν προλαβαίνει ούτε να δει ο γνωστός Victor Moore (που τώρα στα γεράματα λέει ότι ήταν πιο γρήγορος από τον Λι) και στη συνέχεια κάνει μια επίδειξη "της γροθιάς της 1 ίντσας"...