20 Ιουνίου 2017

Χατζηδάκης: Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς έχει επιμνημόσυνο χαρακτήρα

 Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει μάλλον ένα επιμνημόσυνο χαρακτήρα είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.


Την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε ποτέ αλλά ούτε και σήμερα διάθεση για συνεννόηση διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε ο κ. Λεβέντης περί πρόθεσης του Τσίπρα για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας εφόσον πει το ναι ο κ.Μητσοτάκης.

«Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε ποτέ, ούτε και υπάρχει και σήμερα, καμία διάθεση για τέτοιου είδους συνεννόηση. Θέλω να σας θυμίσω ότι από τη δική μας πλευρά είχαμε ψηφίσει το μνημόνιο 3 για να μην πέσει η χώρα στα βράχια, χωρίς να θέσουμε κάποια προϋπόθεση. Στη συνέχεια διά του κ. Μεϊμαράκη είχαμε μιλήσει για την ανάγκη, τότε, μίας συγκυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απορρίψει ακόμα και το ενδεχόμενο να γίνει τέτοια συζήτηση με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Έχει τον προνομιακό του εταίρο, τον κ. Καμμένο, για τη συνεργασία αυτή προφανώς είναι υπερήφανοι, θεωρούν ότι ταιριάζει στην πολιτική τους και στην αισθητική τους και προχωρούν με αυτόν τον τρόπο. Με λαμπρά αποτελέσματα άλλωστε.

Από κει και πέρα εμείς βλέπουμε ότι αυτή η κυβέρνηση και το βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, όσο παραμένει αυξάνεται ο λογαριασμός για τους Έλληνες πολίτες και γι’ αυτό τον λόγο ζητάμε πολιτική αλλαγή» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις επαφές του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Από όσο εμείς ξέρουμε τουλάχιστον η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από δύο θέματα, το Eurogroup και τα ελληνοτουρκικά, ιδίως το Κυπριακό.

Ως προς το Eurogroup έχει μάλλον έναν επιμνημόσυνο χαρακτήρα, θα μου επιτρέπατε να πω, ότι έγινε-έγινε πια δεν μπορεί να αλλάξει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά στο Κυπριακό εμείς πηγαίνουμε με υπευθυνότητα, με καλή διάθεση, να ακούσουμε, θα θέλαμε να δούμε εξελίξεις, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα συμβεί αυτό, εξαρτάται από την Τουρκία και εξαρτάται από το πόσο η Τουρκία θα θελήσει να έχει έναν εποικοδομητικό ρόλο στο θέμα ιδιαίτερα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά με μία λύση που θα σέβεται το κοινοτικό κεκτημένο» είπε ο κ.Χατζηδάκης.