20 Ιουνίου 2017

Ευχαριστίες Αμανατίδη στον Γιλντιρίμ... επειδή οι Του΄ρκοι πράκτορες δεν τα κάνουν πο@τάνα όλα στη Θράκη

Σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, στο παράρτημα του δημαρχείου Αρριανών, του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον δήμαρχο Αρριανών, Αμέτ Ριτβάν, αμέσως μετά το τέλος του Ιφτάρ (δείπνο στο τέλος κάθε ημέρας καθ’ όλη τη διάρκεια της νηστείας του Ραμαζανιού).

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αμανατίδης, στη σύντομη, διάρκειας ενός 10λέπτου συνάντηση, εξέφρασε στον Τούρκο πρωθυπουργό, τις ευχαριστίες του «για το πνεύμα το οποίο εκπέμφθηκε για τη συνύπαρξη των θρησκευτικών μειονοτήτων στην περιοχή».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών δώρισε στον κ. Γιλντιρίμ μία γραβάτα κόκκινου χρώματος, το οποίο όπως είπε είναι το αγαπημένο χρώμα του Τούρκου πρωθυπουργού, καθώς κι ένα κομποσκοίνι από το Άγιο Όρος, σε ανταπόδοση του δώρου που ο ίδιος δέχτηκε νωρίτερα από τον κ. Γιλντιρίμ, που ήταν ένα κεχριμπαρένιο κομπολόι προσευχής, ενώ έκανε εκ νέου αναφορά στο καλό κλίμα που υπήρξε σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Αμέσως μετά ο κ. Γιλντιρίμ επισκέφθηκε το τοπικό τζαμί προκειμένου να προσευχηθεί, ενώ ο κ. Αμανατίδης αναχώρησε για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου θα αναμένει τον Τούρκο αξιωματούχο που θα αναχωρήσει αργά απόψε.