12 Ιουνίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗ.ΣΥ. και ΝΔ παρόντες στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου [εικόνες]

Παρουσία δημοσιογράφων, πολιτικών από τη Ν.Δ., από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αστυνομικών και απλών πολιτών ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Οι αστέρες του εγκληματικού πανθέου όπως τους έζησα».

Πρόκειται για το τρίτο βιβλίο του παλαίμαχου δημοσιογράφου και πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ, σχετικά με μεγάλες υποθέσεις που απασχόλησαν το αστυνομικό ρεπορτάζ.


«Στην δημοσιογραφική μου πορεία βρέθηκα με δημοσιογράφους, με αστυνομικούς, με πυροσβέστες και με εγκληματίες. Με αυτούς έζησα και πορεύτηκα. Έγραψα αυτό το βιβλίο όχι για να ηρωοποιήσω τους δεκάδες πρωταγωνιστές που περιλαμβάνονται μέσα στις σελίδες του, ούτε όμως και να τους κατακεραυνώσω. Δεν είναι δουλειά του δημοσιογράφου να καταδικάζει ή να αθωώνει. Δουλειά μας είναι να παρουσιάζουμε τα πραγματικά γεγονότα», δήλωσε ο κ. Πάνος Σόμπολος στην ομιλία του.


Για το βιβλίο μίλησαν επίσης οι δημοσιογράφοι Νίκος Χατζηνικολάου, που συντόνισε και τη συζήτηση, η Μάρα Ζαχαρέα, ο Σταμάτης Μαλέλης, ο Βασίλης Παπαδρόσος, ο Βασίλης Ταλαμάγκας και ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος, γνωστός και ως ο «ιερέας των φυλακισμένων», ο οποίος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με την επαφή που είχε στις φυλακές με τον κακοποιό Κώστα Πάσσαρη.

Διάλογος Ντόρας Μπακογιάννη – Νίκου Φίλη
Στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, παρευρέθηκαν βουλευτές από τη Ν.Δ., από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Κώστας Καραγκούνης, η Σοφία Βούλτεψη, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Νίκος Φίλης.


Μάλιστα η Ντόρα Μπακογιάννη, είχε έναν σύντομο διάλογο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, ο οποίος κάθισε μια θέση δίπλα της. Είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση της κ. Μπακογιάννη μετά από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.


Στην εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής παρευρέθηκαν επίσης αξιωματικοί της αστυνομίας, ανάμεσα στους οποίους ο πρώην Αρχηγός της ΕΛΑΣ Βασίλης Τσιατούρας, ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης και φοιτητές δημοσιογραφίας.