Σεισμός στη Λέσβο: Η ενέργεια ήταν ίση με δύο ατομικές βόμβες, λέει τούρκος σεισμολόγος

Ο σεισμός στην περιοχή ήταν μικρότερος από το αναμενόμενο, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα υπάρχει ενέργεια που... περιμένει να απελευθερωθεί - Εκτιμώ ο επόμενος σεισμός να είναι περίπου 6,7 με 6,8 Ρίχτερ, λέει ο διευθυντής του Καντιλί


Η ενέργεια που απελευθερώθηκε είναι ίση με δύο ατομικές βόμβες, λέει ο καθηγητής Γεωλογίας του σεισμολογικού κέντρου Καντιλί της Κωνσταντινούπολης, Οβγκιούν Αχμέτ Ερτζάν στην εφημερίδα Hurriyet και μάλιστα προβλέπει νέο σεισμό, ίσως και μεγαλύτερο.

«Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στα βόρεια της Σμύρνης, αλλά περιμέναμε ότι θα ήταν τουλάχιστον 7,1 Ρίχτερ. Τελικά ήταν μικρότερος κάτι που σημαίνει ότι ακόμα υπάρχει ενέργεια που... περιμένει να απελευθερωθεί. Εκτιμώ ο επόμενος σεισμός να είναι περίπου 6,7 με 6,8 Ρίχτερ. Με τον σημερινό σεισμό απελευθερώθηκε ενέργεια τόσο μεγάλη, όσο δύο ατομικές βόμβες. Θα πρέπει το κράτος να είναι σε ετοιμότητα», δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα.

Παράλληλα ο ίδιος προειδοποιεί τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μετακομίσουν στα εξοχικά τους.
Σεισμός στη Λέσβο: Η ενέργεια ήταν ίση με δύο ατομικές βόμβες, λέει τούρκος σεισμολόγος Σεισμός στη Λέσβο: Η ενέργεια ήταν ίση με δύο ατομικές βόμβες, λέει τούρκος σεισμολόγος Reviewed by Dexi Extrem on 12:14 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: