09 Ιουνίου 2017

Συνελήφθη πλήρωμα φορτηγού πλοίου με την κατηγορία ότι... προσέβαλε τον Ερντογάν!

Μέχρι σήμερα έχουμε διαβάσει για συλλήψεις δημοσιογράφων στη γειτονική χώρα, που με τα δημοσιεύματά τους «προσβάλλουν» τον Τούρκο πρόεδρο ή ακόμα για συλλήψεις χρηστών στα social media για τον ίδιο λόγο.


Η τελευταία όμως σύλληψη πληρώματος φορτηγού πλοίου, που έπλεε στα Στενά των Δαρδανελλίων και συνελήφθη για προσβολή του «Σουλτάνου του Βοσπόρου» δεν έχει προηγούμενο!

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet, είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια του πληρώματος του φορτηγού πλοίου Salix, το οποίο έπλεε στα Στενά των Δαρδανελλίων με σημαία Παναμά και καπετάνιο τουρκικής καταγωγής.

Ο καπετάνιος του πλοίου, που από λιμάνι της Ουκρανίας είχε προορισμό την Μερσίνα στη νότια Τουρκία, κατηγορήθηκε πως προσέβαλε τον ισχυρό άντρα της χώρας κατά την συνομιλία που είχε με το προσωπικό της Υπηρεσίας Κυκλοφορίας Πλοίων (VTS).


Το συμβάν αναφέρθηκε από τους επικεφαλής της Υπηρεσίας στις λιμενικές αρχές του Τσανάκκαλε και δόθηκε εντολή το σκάφος να καταπλεύσει στην Τένεδο για να παραπεμφθεί στις αρμόδιες αρχές ο καπετάνιος αλλά και τρία μέλη του πληρώματος. Ο λιμενάρχης Ραμαζάν Γιλμάζ δήλωσε πως πιστεύει ότι ο καπετάνιος βρισκόταν υπό την επιρροή αλκοόλ. Πάντως, οι τέσσερις άντρες οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και τελικά σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εύα Παυλάτου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ