09 Ιουνίου 2017

Πρωθυπουργός Σκωτίας: Η Μέι ας εγκαταλείψει το σκληρό Brexit- Εχασε κάθε αξιοπιστία

Δικαιωμένη απέναντι στην Τερέζα Μέι εμφανίζεται η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, η οποία καλεί την βρετανίδα πρωθυπουργό να απομακρυνθεί από την προοπτική του σκληρού «Brexit».


«Η Τερέζα Μέι οφείλει «να εγκαταλείψει» τα σχέδιά της για «σκληρό» Brexit μετά την αποτυχία της στις βουλευτικές εκλογές», δήλωσε νωρίτερα η πρωθυπουργός της Σκωτίας τονίζοντας ότι η Μέι «έχασε κάθε κύρος και κάθε αξιοπιστία. Το επικίνδυνο συντηρητικό σχέδιο για ένα σκληρό Brexit πρέπει να εγκαταλειφθεί», συνέχισε.

Η Στέρτζον δήλωσε επίσης ότι θα εργαστεί για να σχηματισθεί μια συμμαχία που θα κρατήσει τους Συντηρητικούς της Μέι εκτός εξουσίας.

«Θα εργαστούμε με άλλους, εφόσον αυτό είναι δυνατό, για να κρατήσουμε τους Τόρις εκτός κυβέρνησης. Ανέκαθεν λέγαμε ότι θα συμμαχούσαμε με άλλους για να προωθήσουμε προοδευτικές πολιτικές για να οικοδομήσουμε μια πιο δίκαιη χώρα», επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι η Στέρτζον είχε βρεθεί απέναντι στην Μέι στην υπόθεση ου δημοψηφίσματος καθώς οι Σκωτσέτζοι ζητούσαν δεύτερο δημοψήφισμα, με το οποίο θα διασφάλιζαν τη θέση μιας ανεξάρτητης πλέον Σκωτίας εκτός Μεγάλης Βρετανίας αλλά εντός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.