09 Ιουνίου 2017

Άγριο ξύλο στον ΣΥΡΙΖαίο στο EWG για τις διώξεις εναντίον Τροϊκανών λόγω ΤΑΙΠΕΔ

«Επίθεση» από Ισπανία, Ιταλία και Σλοβενία για δίωξη εκπροσώπων τους στο ΤΑΙΠΕΔ - «Αλαλούμ» με τη νομοθεσία για τα συγκεκριμένα στελέχη - Λεκτική «συμπάθεια» για χρέος και εκταμίευση


των Αρ. Παπαστάθη και Σ. Ζαφείρη

Όξυνση από το πουθενά επικράτησε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του EuroWorking Group, στη διάρκεια της οποίας ο εκπρόσωπος της Ελλάδας έγινε δέκτης σφοδρών παραπόνων και διαμαρτυριών από τους εκπροσώπους των Ιταλίας, Ισπανίας και Σλοβακίας.

Αιτία ήταν η συνεχιζόμενη δίωξη κατά των στελεχών από τις τρεις παραπάνω χώρες, οι οποίοι υπηρετούσαν ως τεχνικοί σύμβουλοι στο ΤΑΙΠΕΔ και πρόκειται σύντομα να καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου. Σημειώνεται ότι η υπόθεση αφορά δίωξη για πώληση και εκμίσθωση 28 ακινήτων του ελληνικού δημοσίου, ενώ οι αλλοδαποί τεχνοκράτες ήταν ένας Σλοβάκος, μία Ιταλίδα και ένας Ισπανός.

Παρότι το ζήτημα αυτό, δηλαδή των ευθυνών των εμπειρογνωμόνων έχει καλυφθεί με νομοθετική ρύθμιση, η υπόθεση αυτή προηγείται της εν λόγω ρύθμισης, αν και έχει αλλάξει ο νόμος.

«Η υπόθεση αυτή και οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν το ζιζάνιο που χάλασε την ατμόσφαιρα στη χθεσινή συνεδρίαση... η μύγα που γυρίζει και τσιμπάει», τόνισε διπλωματικός παράγοντας ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τις αντιδράσεις των τριών χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες ωστόσο το θέμα είναι πολύ δύσκολο να επιλυθεί και προκαλεί, τουλάχιστον, προβληματισμό στην κυβέρνηση.

Κατά τα άλλα στο EWG δεν υπήρξε «φως» για το χρέος και συζητήθηκαν τα γνωστά, δηλαδή η διατύπωση που θα αφήνει μία χαραμάδα αισιοδοξίας για το μέλλον και θα είναι φιλική προς την ανάπτυξη και η πιθανότητα για μία λίγο μεγαλύτερη δόση από τα επτά δισ. ευρώ, που προέβλεπε αρχικά ο σχεδιασμός των Θεσμών.

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/325121-%C2%ABston-toixo%C2%BB-i-ellada-sto-ewg