09 Ιουνίου 2017

H επίθεση στη FIFA και οι προτάσεις για διαιτησία και απλή αναλογική!

Στη συνάντηση παρόντες, πλην του Τζώρτζογλου ήταν οι Καραβασίλης (ΕΠΣ Έβρου), Τσιχριτζής (ΕΠΣ Κορινθίας), Ανατολάκης (ΕΠΣ Πειραιά), Παππάς (ΕΠΣ Θεσπρωτίας) και Καρράς (ΕΠΣ Λακωνίας).


Νωρίτερα είχε γίνει συνάντηση με τον Ευ. Γραμμένο και προέδρους ΕΠΣ που στηρίζουν την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΟ.

Ο Τζώρτζογλου, στο πνεύμα της επιστολής που απέστειλε προ ημερών στη FIFA, είπε προς τους εκπροσώπους των εθνικών συνομοσπονδιών: «Δεν σας εμπιστεύομαι. Πώς να σας εμπιστευτώ όταν ο συνάδελφός σας Κουτσοκούμνης ήρθε για να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο και το παρέδωσε στο κράτος. Δύο από τα πρόσωπα που διορίστηκαν από τη FIFA είναι άνθρωποι της κυβέρνησης».

«Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε την κατάσταση» ήταν η απάντηση από την πλευρά των ανθρώπων της FIFA.

Στη συνέχεια ο Τζώρτζογλου υποστήριξε ότι η κατάσταση έχει χειροτερεύσει, υπάρχουν Ενώσεις που χειραγωγούνται και η ΚΕΔ είναι παράνομη.

Ο Τζώρτζογλου ζήτησε τουλάχιστον για δύο χρόνια να διοριστούν στην ΚΕΔ πρώην διαιτητές από το εξωτερικό, για να πάρει την απάντηση ότι το θέμα τεθεί υπόψη του υπεύθυνου διαιτησίας της UEFA Πιερλουτζί Κολίνα.

Στη συνέχεια τέθηκε θέμα αλλαγής του εκλογικού συστήματος και υιοθέτησης της απλής αναλογικής «για να εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις» στην Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) της ομοσπονδίας. Η πρόταση αυτή υποστηρίχθηκε και από άλλους παριστάμενους προέδρους Ενώσεων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των FIFA/UEFA ζήτησαν να αυξηθεί το ποσοστό εκπροσώπησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη ΓΣ της ΕΠΟ από 11% σε 22% ή 23%. Η πρόταση αυτή φαίνεται να γίνεται δεκτή από όλες τις πλευρές.

Επίσης προτάθηκε τα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ να μειωθούν από 21 σε 15 και από αυτά τα πέντε μέλη να προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η συμφωνία που θα καταλήξουν θα είναι η μείωση από 21 σε 17 μέλη με τα έξι από αυτά να προέρχονται από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Το τρίτο θέμα ήταν ο αριθμός των ψήφων στις ΓΣ. Οι εκπρόσωποι των FIFA/UEFA κατέθεσαν δύο προοτάσεις. Η πρώτη προβλέπει μια ψήφο σε κάθε Ένωση και μία ψήφο σε κάθε ΠΑΕ Super League.

H δεύτερη πρόταση προβλέπει τρεις ψήφους σε κάθε Ένωση και τρεις ψήφους σε κάθε ΠΑΕ Super League.

«Αν δεν περάσουν κάποια πράγματα, έχουν κι άλλο τρόπο να τα επιβάλλουμε», ειπώθηκε σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό από την πλευρά των ανθρώπων της FIFA και UEFA.

Επίσης, όπως έχει αναφέρει το Soccerplus, η FIFA ενημέρωσε ότι για τα επόμενα δύο χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο θα τελεί υπό την εποπτεία της.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/sports/article/348342/h-epithesi-sti-fifa-kai-oi-protaseis-gia-diaitisia-kai-apli-analogiki/