14 Ιουνίου 2017

NBA: Τελικά ο Τράμπ είναι αυτός που δεν κάλεσε τους Ουόριορς και όχι ότι οι Ουόριορς δεν θέλουν να πάνε στον Λευκό Οίκο

Στεφ Κάρι και Στιβ Κερ έχουν ουκ ολίγες φορές καταφερθεί με σκληρά λόγια εναντίον του πλανητάρχη - Επισήμως δεν υπάρχει πρόσκληση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον οποίο είθισται να επισκέπτονται οι πρωταθλητές του ΝΒΑ - Ο Τραμπ μπορεί και να μην τους την στείλει ποτέ...


Την απόφαση να μην επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο, όπως είθισται με κάθε ομάδα που κατακτά το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, φαίνεται πως έχουν λάβει οι παίκτες και το τεχνικό τιμ των πρωταθλητών Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Ο Στιβ Κερ και οι παίκτες του, σύμφωνα με ρεπορτάζ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και διάφορα «tweets» που είδαν το φως της δημοσιότητας από το πρωί της Τρίτης, αποφάσισαν να μην δεχτούν την πρόσκληση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, εκφράζοντας με τον πλέον ηχηρό τρόπο την αντίθεση τους στις ακραίες πολιτικές θέσεις που πρεσβεύει ο πρόεδρος των ΗΠΑ εδώ και λίγους μήνες.

Η ίδια η ομάδα ωστόσο, με ανακοίνωσή της, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως είναι μέρα πανηγυρισμών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. «Δεν έχουμε δεχτεί πρόσκληση να επισκεφθούμε τον Λευκό Οίκο, αλλά θα λάβουμε τις σχετικές αποφάσεις, όταν και αν χρειαστεί».

Συνεπώς, οι πρωταθλητές του ΝΒΑ δεν έχουν λάβει επισήμως πρόσκληση να επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο και, φυσικά, δεν την έχουν απορρίψει, αφού δεν υφίσταται. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όπως επισημαίνει μερίδα των αμερικανικών ΜΜΕ, ο Τραμπ είναι πολύ πιθανό να μην τους απευθύνει καν μια τέτοια πρόσκληση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η όλη υπόθεση προκαλεί αρκετή... σπέκουλα, αλλά και ποικίλες συζητήσεις και αντιδράσεις, κυρίως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πολλοί μάλιστα θυμούνται ότι το 2015, όταν και είχαν κατακτήσει ξανά τον τίτλο, οι Ουόριορς είχαν επισκεφθεί κανονικά τον τότε πλανητάρχη, Μπαράκ Ομπάμα, όπως άλλωστε είχαν κάνει και πέρυσι οι πρωταθλητές Καβαλίερς.

Ξεχωριστή σημασία, έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, αποκτά και η δήλωση που είχε κάνει, τον Φεβρουάριο του 2017, ο ηγέτης των Ουόριορς, Στεφ Κάρι, έπειτα από μια τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Under Armour, της αθλητικής εταιρείας που τον ντύνει.

Ο Κέβιν Πλανκ, περί ου ο λόγος, είχε υποστηρίξει πως ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένα «πραγματικό περιουσιακό στοιχείο» για το αμερικανικό έθνος και ο Κάρι, που είχε στηρίξει τη Χίλαρι Κλίντον στην προεκλογική περίοδο, κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση αυτή.

«Συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό. Αρκεί να βγάλετε τα δύο τελευταία γράμματα από τη λέξη asset (περιουσιακό στοιχείο)» (ήτοι «ass», δηλαδή κ@λος), είχε δηλώσει ο Κάρι, προκαλώντας πανικό στο Διαδίκτυο...

Αλλά και ο κόουτς των πρωταθλητών, Στιβ Κερ, έχει ουκ ολίγες φορές «καυτηριάσει» την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, με αποκορύφωμα την εξόχως σκληρή κριτική που είχε ασκήσει κατά του προεδρικού διατάγματος Τραμπ για τους μετανάστες.

Αυτή πάντως δεν θα είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα ρίχνει «πόρτα» στον Ντόναλντ Τραμπ, αφού μέσα στη σεζόν το ίδιο είχε συμβεί και με μερικά μέλη των New England Patriots, οι οποίοι κατέκτησαν το Super Bowl.