12 Ιουνίου 2017

O Τόσκας απέρριψε το αίτημα μεταφοράς του πολυδύναμου Α.Τ. Αχαρνών στην περιοχή-Στον ανακριτή ο ΓΥΦΤΟΣ που κατηγορείται για τον θάνατο του μαθητή στο Μενίδι

Στον ανακριτή παραπέμπεται στις 12 μ.μ. ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται για τους άσκοπους πυροβολισμούς στο Μενίδι από τους οποίους ενδεχομένως τραυματίστηκε θανάσιμα ο 11χρονος μαθητής.


Όπως είπε το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας η φονική σφαίρα ερρίφθη από πιστόλι 9 χιλιοστών. Σημειώνεται ότι ο 23χρονος Ρομά είχε ομολογήσει πως οι άσκοποι πυροβολισμοί έγιναν με καραμπίνα.

Ο κ Τόσκας επέμεινε ότι η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της στην περιοχή η οποία «έχει τη μεγαλύτερη παραβατικότητα στη χώρα». «Τα περιπολικά δεν έμπαιναν καν στη συνοικία των Ρομά στο Ζεφύρι τώρα μπαίνουν» είπε.

Επετέθη επίσης στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο που του άσκησε κριτική λέγοντας ότι δεν λύνονται τα προβλήματα στο Μενίδι με προτάσεις από την πλατεία Βρυξελλών.

Επίσης ο κ Τόσκας απέρριψε και το αίτημα κατοίκων της περιοχής να μεταφερθεί το πολυδύναμο αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών, στην περιοχή με τη μεγάλη εγκληματικότητα.

Το πρωί ο Δήμαρχος Αχαρνών Ιωάννης Κασσαβός είπε πως είναι ντροπή να μιλά για άβατο ο κ Τόσκας. «Συνυπογράψαμε πριν από δυο χρόνια με τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας ένα μνημόνιο συνεργασίας, μία δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εγκληματικότητας. Προέβλεπε, μεταξύ άλλων, και τη μεταφορά του πολυδύναμου Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών σε ένα άδειο σχολείο στην περιοχή της μεγάλης παραβατικότητας αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα», τόνισε.