08 Ιουνίου 2017

Survivor: Αποδεκατίζονται οι Διάσημοι - Αποχαιρέτισε κι ο (μισός) Μπο! ΒΙΝΤΕΟ

Ο ράπερ έφυγε, αλλά άφησε στον Άγιο Δομίνικο σχεδόν… 30 κιλά! - Οι Κόκκινοι έχασαν, παρά την σαρωτική εμφάνιση του Ντάνου, αλλά η νέα αριθμητική ίσως τους ευνοήσει - Ισορροπημένη ομάδα χθες οι Μαχητές, χωρίς Σπαλιάρα


Ο Μπο πέτυχε το ακατόρθωτο για τους περισσότερους ανθρώπους, παραμένοντας για το Survivor στις παραλίες της Δομινικανής Δημοκρατίας για περίπου τέσσερις μήνες: Έχασε πολλά περισσότερα από 20 κιλά, ίσως και κοντά στα 30, φεύγοντας ο… μισός, τρόπον τινά, από την Καραϊβική και το Survivor! Άλλοι πληρώνουν επί χρόνια τα κέντρα αδυνατίσματος και παιδεύονται νύχτα μέρα, κόντρα σε γευστικές προκλήσεις και βασανιστικές τάσεις βουλιμίας για ένα τέτοιο επίτευγμα και ο ράπερ τα κατάφερε ενώ διασκέδαζε, γινόταν γνωστός στο πανελλήνιο, αλλά και πληρωνόταν ταυτόχρονα! Όχι κι άσχημα για την περίοδο της κρίσης, που περνάμε. Κανονικά πρέπει να τον σταματήσουν στον έλεγχο διαβατηρίων, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, αφού άλλος φαίνεται να είναι στη φωτογραφία και άλλος ο φέρων το επίσημο έγγραφο!


Λίγο ακόμα να έμενε ο Μπο στο παιχνίδι και θα τον λέγαμε… «Ξέμινεμ». Από τον… Έμινεμ, μιας και είναι ράπερ και το… «ξέμεινε», αφού ήταν τελικά ο παίκτης, που έφτασε πιο μακριά από κάθε προσδοκία. Για καιρό έτσι κι αλλιώς φαινόταν… ξεχασμένος, από τις υπόγειες και φανερές κόντρες που εξελίσσονταν και κόστιζαν αποχωρήσεις σε πιο φιλόδοξους παίκτες. Έτσι τα κατάφερε πολύ καλύτερα από άλλους παίκτες του Survivor, που ήταν σαφώς καλύτεροι αγωνιστικά, αλλά και με πιο δυναμική παρουσία στο παιχνίδι. Για αουτσάιντερ τα πήγε περίφημα δηλαδή.

Το... «μετά»


Και το... «πριν» του Bo!




Ο Μπο βέβαια ήταν με βάση τους αριθμούς ίσως ο χειρότερος παίκτης των εναπομεινάντων Διάσημων στους αγώνες και επιπλέον η γενική παρουσία του στο Survivor, ήταν μάλλον χλιαρή και αδιάφορη, έστω κι αν δεν προκαλούσε σοβαρές αντιπάθειες. Βελτιώθηκε μεν αγωνιστικά σε σχέση με η… δυστυχία, που ήταν στην αρχή, αλλά ο Πανελευσινιακός δεν μπορεί να γίνει Μπαρτσελόνα, όσο και να φαντασιώνεται διάφορα ο Τσίπρας. Γι’ αυτό οι τηλεθεατές στην μαραθώνια ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής τον κατέταξαν τελευταίο στη λίστα, μεταξύ και των εννέα παικτών, που αξιολογήθηκαν. Ήταν αναμενόμενο λοιπόν ότι από τη στιγμή που οι Διάσημοι θα έχαναν αγώνα ασυλίας – όπως έγινε χθες – ο ράπερ θα ήταν ο βασικός υποψήφιος για αποχώρηση, εάν δεν κέρδιζε την ατομική ασυλία. Ατομική ασυλία δεν είχε κερδίσει ποτέ, οπότε δεν υπήρχε και ιδιαίτερος λόγος αυτό να συμβεί χθες. Πιο πιθανό είναι να πετύχει το λαχείο.

Στη… γραμμή των υποψηφίων προς αποχώρηση στάθηκε μαζί με τον Χρανιώτη και την Ευρυδίκη, οι οποίοι ήταν πιο πάνω στη λίστα των προτιμήσεων του κοινού και έτσι άκουσε το όνομά του από το στόμα του Τανιμανίδη όταν ήλθε η δύσκολη εκείνη ώρα. Αντέδρασε με ψυχραιμία και σαν να περίμενε από καιρό την κακή είδηση. Ούτε μεμψιμοιρία, ούτε έκπληξη, ούτε σπασμένα λόγια. Αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι και σε κλίμα έντονης συγκίνησης, με τους άλλους τρεις συμπαίκτες του να τον αγκαλιάζουν θερμά – οι κάμερες δεν έδειξαν να αποχαιρετά και τους Μαχητές.

Ο Χρανιώτης έκλαψε μόλις αποχωρίστηκε τον Μπο. Επειδή κρεμμύδι δεν υπήρχε στο συμβούλιο και επειδή είναι ηθοποιός, ή ξέρει τα βασικά της δουλειάς καλά, ή όντως του κόστισε συναισθηματικά αυτή η εξέλιξη. Οι δυο τους άλλωστε σκαρώνανε κάτι στιχάκια με μουσικούλα τα υγρά βράδια, δίπλα στο κύμα της Καραϊβικής και πνίγανε τον πόνο της ξενιτιάς και το γουργούρισμα της πείνας. Με τον Αγγελόπουλο επίσης αντάλλαξαν ζεστά λόγια, παρότι (πολύ) παλαιότερα ο Μπο ήταν στην παρέα του Χανταμπάκη, που μόνο καλές σχέσεις δεν είχε με τον Ντάνο.

Πολύ… «δίκαιη» η ψηφοφορία για να είναι… αυθόρμητη

Εάν κάποιος ήθελε να κατευθύνει τη χθεσινή εξέλιξη, μετά την ήττα των Διάσημων από τους πολύ δυνατούς Μαχητές, δεν θα μπορούσε να το κάνει με περισσότερο ανώδυνο τρόπο για τους Κόκκινους, από αυτό που έγινε τελικά στην πράξη.

Την ατομική ασυλία κέρδισε ο Αγγελόπουλος, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος παίκτης χθες (και συνολικά βέβαια), αλλά βρίσκεται και στην κορυφή της λίστας των προτιμήσεων του κοινού. Θα ήταν δύσκολο και εντελώς αμήχανο να τον ψηφίσει κανείς για αποχώρηση έτσι κι αλλιώς.

Στη μυστική ψηφοφορία οι Μπο και Χρανιώτης ψήφισαν την Ευρυδίκη για υποψήφια προς αποχώρηση, ενώ οι Ευρυδίκη και Αγγελόπουλος τον Μπο. Με αυτό τον τρόπο βρέθηκαν και οι τρεις, πέραν του έχοντα ασυλία Αγγελόπουλου, στον τάκο, αφού με τη σειρά του ο Ντάνος υπέδειξε, ως όφειλε, και τον Χρανιώτη, που είχε απομείνει απασάλωτος.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν δηλαδή με ιδανικό τρόπο για την ομάδα, ώστε να μην μείνουν σκιές στις μεταξύ τους σχέσεις: Πέραν του Αγγελόπουλου που κέρδισε την ατομική ασυλία μπήκαν όλοι στην κρίση του κοινού για να καθοριστεί η τύχη τους από τις προτιμήσεις του. Κανείς δεν γλίτωσε από τον τάκο της υποψηφιότητας και κανένας δεν βρέθηκε σε δύσκολη θέση να διαλέξει κάποιον και να δυσαρεστήσει άλλον. Ήταν δηλαδή μία πολύ δίκαιη, έντιμη και φιλική διαδικασία. Υπό την έννοια αυτή και με δεδομένο ότι οι προσωπικές σχέσεις και των τεσσάρων παικτών, που είχαν απομείνει στους Διάσημους έως πριν την αποχώρηση, ήταν άριστες τελευταία, δεν είναι διόλου απίθανο να υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους, ώστε με ακριβοδίκαιο τρόπο να βρεθούν όλοι στο ίδιο σημείο. Τουλάχιστον αυτό θα έκανε μία φιλική παρέα, χωρίς ίντριγκες, συνωμοσίες και υπονομεύσεις.

Έτσι όπως ήλθε πάντως το πράγμα, πάλι τη γλίτωσε η Ευρυδίκη, που όλο την περιμένουν να βγει κι όλο επιβιώνει. Έχει άλλωστε κι άλλο ένα «μαξιλαράκι»: εάν βρεθεί υποψήφια να αποχωρήσει με αντίπαλο τον Χρανιώτη θα κάνει μία χαψιά και τον ηθοποιό, ο οποίος είναι χαμηλότερα στη λίστα!

Τα μυστικά του «5-3» στους συσχετισμούς Μαχητών – Διασήμων

Η αποχώρηση του Μπο φέρνει την ομάδα των Διάσημων με τρεις παίκτες. Απέναντί τους, οι Μαχητές διαθέτουν πέντε. Με την απλή αριθμητική, ίσως οι δεύτεροι έχουν πλεονέκτημα, καθώς θα μπορούν να ξεκουράζουν παίκτες (δύο άνδρες κάθε φορά), αλλά και περισσότερες επιλογές, ανάλογα και με τον στίβο κάθε φορά.

Ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι οι νέοι συσχετισμοί θα λειτουργήσουν υπέρ των Μαχητών. Κι αυτό γιατί οι Διάσημοι ξεφορτώθηκαν έναν αδύναμο παίκτη, τα παιχνίδια του οποίου θα τα «μοιραστούν» τώρα οι άλλοι τρεις και κυρίως οι δύο πιο δυνατοί, ο Αγγελόπουλος και η Ευρυδίκη.

Με τέσσερις παίκτες, ο Αγγελόπουλος έπαιζε το 25% των παιχνιδιών και η Ευρυδίκη άλλο τόσο. Τώρα όμως ο Ντάνος και η Ευρυδίκη θα παίζουν από 33% των αγώνων και αυτό δίνει περισσότερες πιθανότητες στους Διάσημους, απ’ όσες είχαν μέχρι τώρα - υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα αντέξουν τόσους πολλούς αγώνες.

Εάν για παράδειγμα ο Σπαλιάρας επιμένει να συμμετέχει στους αγώνες, μία τριάδα «Αγγελόπουλος, Χρανιώτης, Ευρυδίκη» απέναντι σε «Βασάλο, Σπαλιάρα, Σάρα» έχει σαφώς περισσότερες ελπίδες για νίκη από την περίπτωση που στην πρώτη έμπαινε και ο Μπο και στη δεύτερη ο Μάριος – όπως γινόταν μέχρι τώρα!

Πάντως το παιχνίδι, μετά τον αποδεκατισμό των Διάσημων, που έμειναν χωρίς καν… κούκο, παρά μόνο τρεις, μπαίνει σε κρίσιμη καμπή: Εάν την επόμενη εβδομάδα χάσουν ξανά οι Κόκκινοι το πιθανότερο είναι να διαλυθούν οι ομάδες και το παιχνίδι να γίνει καθαρά ατομικό, αφού δεν νοείται πέντε εναντίον δύο. Πρόβλημα θα υπάρξει επίσης εάν φύγει η Σάρα. Η συνέχιση του παιχνιδιού με δύο ομάδες θα διασφαλιστεί σίγουρα εάν χάσουν οι Μαχητές και αποχωρήσει άνδρας.

Γιάννης Πράσινος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ