12 Ιουλίου 2017

Φρίκη: Το 15λεπτο βίντεο της δολοφονίας του Αμερικανού στη Ζάκυνθο

Ο Μπακαρί τρέχει να ξεφύγει, αλλά μια δυνατή κλωτσιά τον ρίχνει στο δρόμο - Σε κλάσματα δευτερολέπτων, εκείνοι που τον κυνηγούν, τον χτυπούν με κλωτσιές χωρίς έλεος


Τα δολοφονικά χτυπήματα σε σώμα και κεφάλι που στοίχισαν τη ζωή στον Μπακαρί Χέντερσον αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr στο βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος σε μαγαζί στο Λαγανά Ζακύνθου.

Όπως φαίνεται καθαρά, ο άτυχος Μπακαρί έτρεχε για να ξεφύγει από τους διώκτες του, αλλά μια δυνατή κλωτσιά στα πλευρά τον ρίχνει στο πίσω μέρος σταθμευμένου αυτοκινήτου και εκείνος αμέσως σωριάζεται στο έδαφος. Σε κλάσματα δευτερολέπτων, εκείνοι που τον κυνηγούν, τον χτυπούν με κλωτσιές στο πρόσωπο και στο σώμα χωρίς έλεος.


Τα χτυπήματα είναι δολοφονικά, αφού ο άτυχος Αμερικανός δεν φαίνεται ούτε μια στιγμή να έχει τη δυνατότητα να σηκωθεί από το δρόμο.

Όταν οι θύτες καταλαβαίνουν πως ο 22χρονος δεν έχει τις αισθήσεις του ενώ αίματα τρέχουν από το πρόσωπό του, σταματούν τα χτυπήματα. Κοπέλες που βρίσκονται σημείο και βλέπουν τουλάχιστον δέκα άτομα να χτυπούν βίαια έναν ανήμπορο να προστατευτεί άνθρωπο, προσπαθούν να τους σταματήσουν. Κάποιες άλλες πιάνουν το κεφάλι τους μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν αυτό που βλέπουν. Οι σκηνές του ξυλοδαρμού είναι άγριες και κάποια κορίτσια βάζουν τα κλάματα!

Ο Μπακαρί, πεσμένος στο δρόμο, δεν κινείται... Κάποιος προσπαθεί να του κάνει μαλάξεις για να τον συνεφέρει, αλλά είναι μάταιο. Μέσα σε πέντε λεπτά έρχεται ασθενοφόρο και παραλαμβάνει τον 22χρονο που πλέον δε ζει.

Όταν το ασθενοφόρο φεύγει σιγά σιγά «σπάει» και το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο. Κάποιοι προσπαθούν να εξηγήσουν σε δυο κορίτσια με ποιον τρόπο χτυπήθηκε ο νεαρός δείχνοντάς τους πως οι κλωτσιές έπεφταν σύννεφο.

Ο δρόμος σχεδόν αδειάζει και το μόνο που θυμίζει πως εδώ έπεσε νεκρός ο Χέντερσον Μπακαρί, είναι τα σημάδια αίματος που βρίσκονται στο σημείο.

Ο Σέρβος πορτιέρης σπάει τη σιωπή του στο protothema.gr

Ο Σέρβος πορτιέρης που μαζί με τον Έλληνα μπάρμαν ήταν οι δυο πρώτοι που συνελήφθησαν για το θάνατο του 22χρονου, μιλά στο protothema.gr και δίνει τη δική του εκδοχή για το μοιραίο βράδυ, όπως ακριβώς τα περιέγραψε και στο δικηγόρο του κ. Θανάση Τάρτη.
«Εκείνο το βράδυ υπήρχε κόσμος στο μαγαζί. Η κοπέλα που κάνει δημόσιες σχέσεις στο μαγαζί, σερβικής καταγωγής, αλλά είχε ρεπό, έκανε παρέα με τέσσερις Αμερικανούς μεταξύ των οποίων και το θύμα. Η κοπέλα μιλούσε, έκανε πλάκα μαζί τους και διασκέδαζαν. Στο μαγαζί ήταν και πολλοί Σέρβοι, ένας από αυτούς που τσακώθηκε με το θύμα πήγε στην κοπέλα και της είπε "Τι πας και κάνεις παρέα με τους Αμερικανούς" σε πολύ αγριεμένο ύφος. Τότε το θύμα αντέδρασε λεκτικά και ο Σέρβος αγριεμένος του έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο. Τότε το θύμα βούτηξε ένα μπουκάλι και το χτύπησε στο κεφάλι του Σέρβου. Τότε θυμάμαι άρχισαν όλα. Η κοπέλα πήγε να τους χωρίσει και το θύμα κατά λάθος τη χτύπησε με τον αγκώνα του και έτρεχαν αίματα από την κοπέλα. Τότε ήρθε να μου ζητήσει βοήθεια και εγώ έτρεξα να τους χωρίσω. Το θύμα πρέπει να είχε πιει, δεν ξέρω πόσο. Πήρε ένα τασάκι και μου το πέταξε γεγονός που το μαρτυρούν πολλοί που βρίσκονταν στο μαγαζί και το είδαν. Το θύμα βγήκε από το μαγαζί και άρχισε να τρέχει και μαζί του βγήκαν Σέρβοι, εγώ και ο Έλληνας μπάρμαν. Θυμάμαι να του ρίχνω μια γροθιά στο πρόσωπο και δυο τρεις ακόμη στο σώμα, όχι στο κεφάλι. Όταν εγώ έφυγα από το σημείο ένας όχλος Σέρβων και τον χτυπούσε ανελέητα σε όλο του το σώμα και το κεφάλι».

Αποστολή στη Ζάκυνθο: Βασίλης Γούλας, Λίνα Κεκέση
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ