27 Ιουλίου 2017

Δημοσκόπηση-έκπληξη για το ποιος θα κερδίσει τις Προεδρικές του 2020 -Τραμπ ή Ζούκερμπεργκ

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν στις ΗΠΑ για τους πιθανούς αντιπάλους του Ντόναλντ Τραμπ στις επόμενες εκλογές του 2020.

Ακούγονται αρκετά προβεβλημένα ονόματα, όπως του πρώην αντιπροέδρου της χώρας, Τζο Μπάιντεν, της γερουσιαστού Ελίζαμπεθ Γουόρεν, του ηθοποιού- τραγουδιστή-παραγωγού και επαγγελματία παλαιστή Ντουέιν Ντάγκλας Τζόνσον, γνωστού και με το παρατσούκλι The Rock (Ο Βράχος) και του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.


Μόνον που ο ιδρυτής του Facebook φαίνεται ότι δεν έχει τα φόντα να εκτοπίσει από τον Λευκό Οίκο τον νυν ένοικό του, αφού σε μια πιθανή αναμέτρησή μαζί του θα έρχονταν ισόπαλοι.

Σε περίπτωση που ο Ζούκερμπεργκ εξασφάλιζε το χρίσμα των Δημοκρατικών για να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας θα λάμβανε 40%, το ίδιο ποσοστό με τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η Public Policy Polling στο διάστημα μεταξύ 14 και 17 Ιουλίου.

Η σφυγμομέτρηση είδε το φως της δημοσιότητας την ώρα που ο ζάπλουτος νεαρός επιχειρηματίας περιόδευε ανά τις ΗΠΑ, κάτι που οδήγησε ορισμένους σχολιαστές στο συμπέρασμα ότι μάλλον τρέφει προεδρικές φιλοδοξίες.

Όμως παρά τη φήμη του και την τεράστια περιουσία του ο 33χρονος Ζούκερμπεργκ φαίνεται ότι δεν έχει καταφέρει να γίνει τόσο γνωστός στη χώρα του όσο ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

47% των ερωτηθέντων είπαν ότι δεν έχουν καμία άποψη για τον Ζούκερμπεργκ και από αυτούς που τον ξέρουν το 29% δήλωσαν ότι έχουν αρνητική γνώμη και μόλις το 24% θετική. Ο ίδιος, πάντως, είχε απορρίψει πρόσφατα ως ανακριβείς τις φήμες ότι έχει βάλει στο μάτι το Οβάλ Γραφείο.

«Ορισμένοι από εσάς ρωτήσατε αν αυτή η πρόκληση σημαίνει ότι θα διεκδικήσω δημόσιο αξίωμα. Δεν το κάνω», έγραψε τον περασμένο Μάιο στο Facebook.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση άλλοι υποψήφιοι θα είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσουν του Τραμπ.

Εάν μπορούσε να διεκδικήσει για τρίτη φορά την επανεκλογή του ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα νικούσε με 53% έναντι 40%, η Χίλαρι Κλίντον θα λάμβανε 49% έναντι 42% του νυν ενοίκου του Λευκού Οίκου. Ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς θα κέρδιζε με 52-39% και ο πρώην αντιπρόεδρος Μπάιντεν θα θριάμβευε με 54% έναντι 39%.