10 Ιουλίου 2017

Συνελήφθη 29χρονος στον Πειραιά -Είχε βιάσει 6 γυναίκες σε ασανσέρ, ανάμεσά τους μια ανήλικη: «Θόλωνα και ήθελα να επιτεθώ σε κορίτσια»

Ένας 29χρονος συνελήφθη, στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για βιασμό και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.


Όπως διαπιστώθηκε ο δράστης εντόπιζε στην περιοχή του Πειραιά νεαρές γυναίκες, οι οποίες βάδιζαν μόνες τους και αφού τις ακολουθούσε, είτε πεζός είτε οδηγώντας μοτοσικλέτα, μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών όπου διέμεναν, εισερχόταν μαζί τους στο ασανσέρ και με τη χρήση βίας ή απειλών, ασελγούσε σε βάρος τους. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έξι υποθέσεις σε βάρος νεαρών γυναικών, μία εκ των οποίων αφορά ανήλικη, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων υποθέσεων.

Παράλληλα, στην οικία του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσε κατά την τέλεση των πράξεών του, δύο αεροβόλα όπλα, μία βαλίστρα και ένα μαχαίρι πεταλούδα. Κατασχέθηκε, επίσης, η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μεταφορικό μέσο για τη δράση του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

iefimerida.gr

«Θόλωνα και ήθελα να επιτεθώ σε κορίτσια», λέει ο σάτυρος των ασανσέρ

Ο 29χρονος υποστηρίζει πως πάσχει από ψυχωτική διαταραχή και πως μέχρι πέρυσι έπαιρνε ειδική φαρμακευτική αγωγή και επισκεπτόταν ψυχίατρο - Είχε επιτεθεί σε πάνω από πενήντα ανήλικες κοπέλες

Ενώπιον το ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο σάτυρος του Πειραιά που ομολόγησε στους αστυνομικούς τις επιθέσεις του σε πάνω από πενήντα ανήλικες κοπέλες.

Ο 29χρονος άντρας κατηγορείται για απόπειρα βιασμού κατά συρροή, προσβολή της γεννετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, έργω εξύβριση και παράνομη οπλοκατοχή.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της ασφάλειας: «Όσον αφορά τις επιθέσεις στις κοπέλες τις αποδέχομαι όλες. Δεν ξέρω τι με έπιανε και τις έκανα. Ξαφνικά θόλωνα, όταν έβλεπα νεαρή κοπέλα την έβλεπα σεξουαλικά. Τέτοιου είδους επιθέσεις κάνω πολύ καιρό τώρα, ίσως πάνω από δύο χρόνια. Πιστεύω ότι έχω επιτεθεί σε πάνω από πενήντα - εξήντα νεαρές γυναίκες. Όλες αυτές οι επιθέσεις έχουν γίνει σε διάφορες περιοχές του Πειραιά, όχι στην περιοχή της Καλλιθέας».

Σύμφωνα με το ίδιο η τελευταία του επίθεση ήταν τρεις ημέρες πριν την σύλληψη του: «στα βοτσαλάκια της Καστέλλας» και μάλιστα όπως λέει, «στις τρεις το μεσημέρι».

Ο 29χρονος υποστηρίζει πως πάσχει από ψυχωτική διαταραχή και πως μέχρι πέρυσι έπαιρνε ειδική φαρμακευτική αγωγή και επισκεπτόταν ψυχίατρο.

«Είχα επιθετική συμπεριφορά και αισθανόμουν έντονη σεξουαλική επιθυμία. Ποτέ όμως δεν έχω βιάσει. Έκανα επιθέσεις τέτοιου είδους σε γυναίκες σε διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, στον Καρέα και στο Κουκάκι. Οι γονείς μου με είχαν πάει σε κάποιο ψυχίατρο στο Κουκάκι. Αφού είδα ότι είχα ηρεμήσει σταμάτησα να πηγαίνω σε αυτόν και διέκοψα την αγωγή. Την τελευταία διετία όμως το πρόβλημα επανήλθε».

Ο ίδιος ζητάει συγγνώμη από όλες τις κοπέλες «για την αναστάτωση και το φόβο που τους προκάλεσα» και παράλληλα ζητά να εξετασθεί από ψυχίατρο.

Ο 29χρονος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη από αστυνομικούς της ασφάλειας Αττικής.

Οι γονείς του τελευταίου θύματος, ένα κοριτσάκι 14 χρόνων, είπαν πως ο δράστης ακολούθησε τη μικρή την ώρα που μπήκε στην πολυκατοικία που διαμένουν, μπήκε μαζί της στο ασανσέρ και τη θώπευσε σε διάφορα σημεία του σώματος, χωρίς να προβεί ευτυχώς σε άλλες χυδαιότητες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος εντόπιζε στην περιοχή του Πειραιά νεαρές γυναίκες, οι οποίες βάδιζαν μόνες τους και αφού τις ακολουθούσε, είτε πεζός είτε οδηγώντας μοτοσυκλέτα, μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών που διέμεναν, εισέρχονταν μαζί τους εντός αυτών και προέβαινε, με χρήση βίας ή απειλών, σε ασελγείς σε βάρος τους πράξεις.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χαρακτηριστικά ενδύματα που φορούσε κατά επιθέσεις του σε βάρος των γυναικών, δύο  αεροβόλα όπλα, μία βαλίστρα και ένα μαχαίρι πεταλούδα. Κατασχέθηκε επίσης η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε ως μεταφορικό μέσο για τη δράση του.

Μαρία Κατσή
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ