09 Ιουλίου 2017

Κενυάτης δρομέας ξέφυγε από 2 αρκούδες που τον κυνήγησαν ενώ έκανε προπόνηση στο δάσος

Πόσο γρήγορα μπορεί να τρέξει ένας μαραθωνοδρόμος; Οσο χρειάζεται για να σωθεί, όταν τον κυνηγούν δύο αρκούδες.


Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ότι κατάφερε ο Μονίντα Μαρούμπε. Ο Κενυάτης δρομέας έκανε προπόνηση σε δάσος, κοντά στο Μέιν των ΗΠΑ, όταν ήρθε αντιμέτωπος με δύο αρκούδες. Ομως, κατάφερε να τρέξει πιο γρήγορα από εκείνες, σε ένα... τρελό σπριντ, μέχρι το κοντινότερο σπίτι στο οποίο κρύφτηκε.

Ο Μαρούμπε δήλωσε στην Sun Journal ότι οι αρκούδες ήταν 18 μ. από εκείνον όταν τις αντιλήφθηκε, ενώ σε περίπου ίδια απόσταση, στην αντίθετη κατεύθυνση, βρισκόταν ένα ακατοίκητο σπίτι. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης υπερίσχυσε του φόβου που ένιωσε και έτσι κατάφερε να φτάσει τρέχοντας στο σπίτι, ενώ οι αρκούδες τον πλησίασαν στα 9 μέτρα. Για λίγη ώρα έμειναν έξω από το σπίτι και στη συνέχεια έφυγαν.

Αν και ξέρει τη συμβουλή που δίνεται για τέτοιες περιπτώσεις- να μείνει κανείς ακίνητος- ο Μαρούμπε τόνισε ότι αυτό είναι εύκολο στα λόγια και δύσκολο στην πράξη. «Ξέρω ότι οι μαύρες αρκούδες μπορούν να σκαρφαλώσουν, οπότε δεν θα ήμουν ασφαλής πάνω σε δέντρο. Σκέφτηκα να πηδήξω στη λίμνη που υπήρχε εκεί κοντά, αλλά δεν ξέρω κολύμπι», εξομολογήθηκε.

ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
iefimerida.gr