04 Ιουλίου 2017

ΣΟΚ! 311 συλλήψεις στο γκέτο του Μενιδίου – Κατασχέσεις ναρκωτικών, πιστολιών και λαθραίων τσιγάρων

Σε 311 συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα και σε κατασχέσεις, μεταξύ άλλων, ναρκωτικών, πιστολιών, φυσιγγίων και λαθραίων τσιγάρων, προχώρησε η αστυνομία στο χρονικό διάστημα από 15 Ιουνίου 2017 έως και χθες Δευτέρα, 3 Ιουλίου, στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων προγραμμάτων αστυνόμευσης και των ειδικών αστυνομικών δράσεων που εφαρμόζονται στις Αχαρνές και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει συνδυασμένα αστυνομικά μέτρα, που υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ), Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ), καθώς και τις τοπικές αστυνομικές Υπηρεσίες, υπό τον συντονισμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Στον ειδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό που πραγματοποιείται στην περιοχή των Αχαρνών, από τις 15 Ιουνίου μέχρι και χθες, καταγράφονται τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν 4.746 άτομα, προσήχθησαν 1.480, συνελήφθησαν 189 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 971 παραβάσεις.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από μισό κιλό ηρωίνη, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, ναρκωτικά χάπια, πυροβόλο όπλο, μαχαίρια, ρόπαλα και χρηματικά ποσά.

Παράλληλα, στο ίδιο χρονικό διάστημα (15 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου) πραγματοποιήθηκαν 34 στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και άλλων Υπηρεσιών.

Στις επιχειρήσεις αυτές, που έγιναν σε Μενίδι, Ζεφύρι, Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν 26 υποθέσεις, ταυτοποιήθηκαν 16 δράστες και συνελήφθησαν συνολικά 98 άτομα, εκ των οποίων 86 Έλληνες και 12 αλλοδαποί.
Όσον αφορά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο πρώην στρατόπεδο «Καποτά», που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, συνελήφθησαν 24 άτομα και πραγματοποιήθηκαν έρευνες στους χώρους του πρώην στρατοπέδου, καθώς και σε 11 οικίες.

Ο συνολικός απολογισμός για το διάστημα από 15 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, έχει ως εξής:

311 συλλήψεις, εκ των οποίων 259 Έλληνες και 52 αλλοδαποί.

Ειδικότερα: 114 για ναρκωτικά και όπλα, 88 για Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 30 για καταδικαστικές αποφάσεις και εντάλματα σύλληψης, 22 για παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, 15 για κλοπές και διαρρήξεις, 8 για ληστεία, 6 για ρευματοκλοπή, 4 για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, 2 για παράνομα τυχερά παιχνίδια, 1 για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, αντίσταση και εξύβριση, 1 για πλαστογραφία και 20 για άλλα αδικήματα.

Επίσης, κατασχέθηκαν πάνω από 2,2 κιλά ηρωίνης, 79 δενδρύλλια και 100 σπόροι κάνναβης, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, 1.080 ναρκωτικά χάπια, 58.006 πακέτα τσιγάρα και 900 συσκευασίες καπνού, 20.366 ευρώ, 4 πιστόλια και 7 μαχαίρια, 2 κυνηγετικά όπλα και 180 φυσίγγια, 5 ζυγαριές ακριβείας, 9 αυτοκίνητα και 1 μοτοσικλέτα, 11 κινητά τηλέφωνα, σιδερογροθιά και 11 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Παράλληλα, έγιναν 110 ακινητοποιήσεις οχημάτων για στέρηση στοιχείων κυκλοφορίας και σοβαρές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Αττικής.