13 Ιουλίου 2017

Νεφελούδης: Ο τύπος που πρέπει να βρίσκει λύσεις, νίπτει τας χείρας του για «Καρυπίδη» μετά την αυτοκτονία της 42χρονης

Ως Πόντιος Πιλάτος εμφανίζεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης μετά το σοκ που έχει προκαλέσει η αυτοκτονία στα Γιαννιτσά μιας 42χρονης εργαζόμενης στου Καρυπίδη, η oποία μαζί με τους άλλους συναδέλφους της ήταν απλήρωτη για 15 μήνες.


Ο κ.Νεφελούδης, μετά τις αρχικές του αναρτήσεις στο facebook με τις οποίες επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη για το αδιέξοδο στην υπόθεση «Καρυπίδη», λέγοντας πως από την μεριά της κυβέρνησης έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σήμερα επανέρχεται με  άρθρο του στην Αυγή.

«Εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια κινήσεων», γράφει  και  «ρίχνει το μπαλάκι» στην Δικαιοσύνη.

Ξεχνώντας ότι βρίσκεται στην κυβέρνηση και κατέχει θέση στην ηγεσία του καθ' ύλην αρμοδίου υπουργείου, υποχρέωση και αποστολή του οποίου είναι να βρίσκει λύσεις σε τέτοια ζητήματα, επιτίθεται στην Δικαιοσύνη.

«Έχουν υποβληθεί 170 μηνύσεις για μη πληρωμή δεδουλευμένων και δώρων. Όλα αυτά, όμως, για να πάρουν σάρκα και οστά, χρειάζονται την άμεση ανταπόκριση της Δικαιοσύνης, που μέχρι σήμερα, επτά μήνες μετά, δεν έχει ανταποκριθεί», γράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Αφού αναφέρεται στις άκαρπες συναντήσεις με την πλευρά Καρυπίδη, σημειώνει ότι «όταν διαπιστώσαμε ότι πάει να γίνει μια διαδικασία κρυφής  μεταβίβασης κάποιων καταστημάτων σε άλλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, γνωματεύσαμε ως ΣΕΠΕ ότι αυτή η διαδικασία είναι καθαρή μεταβίβαση, άρα ο νέος εργοδότης θα έπρεπε να προσλάβει όλους όσοι εργάζονταν στο συγκεκριμένο κατάστημα. Αυτή η διαδικασία έδωσε τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να προσφεύγουν σε βάρος της όποιας επιχειρούμενης αλλαγής εργοδότη».

«Η ανάρτησή μου είχε αυτό το νόημα, εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια κινήσεων. Εδώ και καιρό είναι σειρά της Δικαιοσύνης, αντίο να βγάζει αυτές τις αποφάσεις για τις οφειλές των δεδουλευμένων, να φροντίζει να ανταποκρίνεται στα αυτονόητα καθήκοντά της προστασίας του δικαίου και της συνταγματικής υποχρέωσης για την πληρωμή εργασίας», γράφει.