13 Ιουλίου 2017

Νέο βιβλίο-φωτιά για τον βασιλιά Χουάν Κάρλος: Αδίστακτος, αυταρχικός, σεξουαλικό αρπακτικό -Οι 5.000 ερωμένες του και η περιπέτεια με την Νταϊάνα [εικόνες]

Το εντυπωσιακό παρουσιαστικό του ακτινοβολούσε γοητεία παλιάς κοπής. Οι άψογοι τρόποι του βασιλιά Φελίπε και το φιλί στο μάγουλο της βασίλισσας Ελισάβετ εντυπωσίασαν τους Βρετανούς.

Ωστόσο τα σημερινά δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου για τον Ισπανό βασιλιά διαφέρον κατά πολύ από αυτά που κυριαρχούσαν πριν από χρόνια, αλλά και σήμερα, για τον πατέρα του, πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος, γνωστού Δον Ζουάν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ένα νέο βιβλίο, ο Χουάν Κάρλος απατούσε συστηματικά τη σύζυγό του, βασίλισσα Σοφία. Οι ερωμένες του χιλιάδες (5.000 για την ακρίβεια), ενώ, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ανάμεσά τους ήταν και η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Οι ισχυρισμοί δεν είναι καινούργιοι, αφού ένα άλλο βιβλίο πριν από μερικά χρόνια υποστήριζε ότι ο Χουάν Κάρλος είχε περί τις 1.500 ερωμένες.

Ωστόσο, οι νέες αποκαλύψεις, από έναν συνταξιούχο αξιωματικό του ισπανικού στρατού, εντυπωσιάζουν για την απόλυτη λεπτομέρεια των περιγραφών για τις κατακτήσεις του πρώην βασιλιά της Ισπανίας.

Αυτοί οι νέοι εκρηκτικοί ισχυρισμοί του Ισπανού πρώην στρατιωτικού δεν έρχονται να βελτιώσουν την εικόνα του πρώην βασιλιά, του οποίου ο αποτρόπαιος ηδονισμός προκαλούσε επί χρόνια σφοδρή κριτική.

Η δημοτικότητα του Χουάν Κάρλος, που κάποτε βρισκόταν ιδιαίτερα υψηλά, άρχισε να καταρρέει κατά τη διάρκεια της ισπανικής τραπεζικής κρίσης, όταν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από το κυνήγι ελεφάντων στην Αφρική, την ώρα που η Ισπανία βυθιζόταν στην άβυσσο της οικονομικής κρίσης.

Με την βασίλισσα Σοφία

Η πιο παθιασμένη περιόδος της ζωής του Χουάν Κάρλος
Ο Μαρτίνεθ Ινγκλές, συγγραφέας αυτού του νέου αποκαλυπτικού βιβλίου, για τη συγγραφή του οποίου βασίστηκε σε εμπιστευτικές αναφορές πρακτόρων του Ισπανού δικτάτορα Φράνκο, περιγράφει τον Χουάν Κάρλος ως εξής: «Ο βασιλιάς με τις 5.000 ερωμένες, η αληθινή ιστορία ενός αμοραλιστή βασιλιά, αδίστακτου, αποτρόπαιου, φιλόδοξου, αυταρχικού, αυθεντικού σεξουαλικού αρπακτικού».

Χαρακτηριστική του... ρυθμού με τον οποίο άλλαζε ερωμένες ο Χουάν Κάρλος είναι η αναφορά ότι σε μια περίοδο έξι μηνών είχε 62 ερωμένες.

Στο διάστημα των δύο χρόνων κατά το οποίο έμεινε στη στρατιωτική ακαδημία ο Χουάν Κάρλος είχε 332 ερωμένες. Καθόλου άσχημα...

Η πιο παθιασμένη περίοδος της ζωής του, όμως, ήταν μεταξύ του 1976 και του 1994. Το διάστημα αυτό ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας εμφανίζεται να είχε περί τις 2.154 ερωμένες.

Ακόμη και την περίοδο 2005-2014, τα τελευταία του χρόνια στον θρόνο δηλαδή -και ενώ ήταν 67 με 76 ετών- το βιβλίο αναφέρει ότι είχε 191 διαφορετικές ερωμένες.

Το βιβλίο αναφέρει ακόμη ότι ο πρώην Ισπανός βασιλιάς μπορεί να έχει περίπου 20 εξώγαμα.


Ενας μονάρχης παλιάς κοπής
Ο Χουάν Κάρλος είχε όλα τα χαρακτηριστικά του μονάρχη παλιάς κοπής. Ο αυταρχισμός ήταν ένα από αυτά. Αγαπούσε το κυνήγι, το σκι, τα γιοτ και το... κέρατο.
Για χρόνια το κοινό μυστικό στην Ισπανία ήταν ότι ο Χουάν Κάρλος ήταν μεν ερωτιάρης, αλλά με τη μόνη γυναίκα που δεν ξόδευε πολύ χρόνο ήταν η σύζυγός του, βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, αδελφή του τέως Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ.

Οταν τον έπιασε στα πράσα η σύζυγός του, βασίλισσα Σοφία

Σοφία και Χουάν Κάρλος φέρονται να αποξενώθηκαν συζυγικά το 1975 (τη χρονιά που ανέβηκε στο θρόνο), όταν τον έπιασε στο κρεβάτι με την ηθοποιό Σάρα Μοντιέλ.


Η Μοντιέλ

Σύμφωνα με έναν ισχυρισμό, αυτό συνέβη δύο μήνες μετά τη στέψη του.

Στο νέο αυτό βιβλίο, μάλιστα, περιγράφεται επακριβώς το πώς η Σοφία τον έπιασε στα πράσα με την ηθοποιό. «Ολα ξεκίνησαν όταν ο βασιλιάς φώναξε έναν κουρέα για να του κόψει τα μαλλιά και να τον ξυρίσει. Η Σοφία ήταν πεπεισμένη ότι είχε ραντεβού με κάποια ερωμένη του. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Χουάν Κάρλος ετοίμασε τη βαλίτσα του και της είπε ότι θα πάει για κυνήγι στο Τολέδο. ''Θα βαρεθείς, μην έρθεις μαζί μου'', φέρεται να της είπε. Εκείνη, έχοντας τις υποψίες της, αποφάσισε να του κάνει έκπληξη μέσα στη νύχτα. Πήρε τα παιδιά τους -ο Φίλιππος ήταν μόλις 12 ετών τότε- πήγε στο σπίτι τους στο Τολέδο, μπήκε μέσα σπρώχνοντας τους υπηρέτες που προστάτευαν τον βασιλιά τους και τον έπιασε στο κρεβάτι με τη Μοντιέλ».

Το γεγονός ότι ολόκληρη η οικογένειά του τον έπιασε στα πράσα, βέβαια, δεν φαίνεται να... συντάραξε τον Χουάν Κάρλος. Δεν θα μπορούσε ποτέ να επηρεάσει έναν άνθρωπο που είχε την πρώτη του ερωμένη στα 16 και την τελευταία του στα 66 (ήταν η Κορίνα Βιτγκενστάιν, την οποία ο ίδιος αποκαλούσε «το προζάκ μου»).

Η Κορίνα Βιτγκενστάιν

Τα δύο χαρέμια του Χουάν Κάρλος
Οσο για το προφίλ των ερωμένων του, ο συγγραφέας του νέου αυτού βιβλίου ισχυρίζεται ότι ο Χουάν Κάρλος δεν ήταν ιδιαίτερα επιλεκτικός. Είχε δύο τύπους ερωμένων: «Ηθοποιούς, σταρ και τραγουδίστριες, οι οποίες δημιούργησαν ένα αυθεντικό χαρέμι που ήταν διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο. Το... άλλο χαρέμι αποτελούνταν από ανώνυμες, όμορφες γυναίκες οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν ξένες».

Οι ερωτικές φωλιές
Πού τις φιλοξενούσε; Είχε μετατρέψει όλα τα εξοχικά του, τα διαμερίσματά του αλλά και τις σουίτες των πολυτελών ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή της Μαδρίτης σε ερωτικές φωλιές. Δεν δίσταζε όμως να μένει και στα σπίτια των ερωμένων του. Πολλές φορές, όταν ταξίδευσε στο εξωτερικό για αποστολές έμενε στα σπίτια τους και όχι εκεί όπου κατέλυε όλη η βασιλική αποστολή. Για να εξασφαλίζει τη διακριτικότητα χρησιμοποιούσε ένα ελικόπτερο, το οποίο βρισκόταν συνεχώς στη διάθεσή του.


Οι (σεξουαλικές) περίοδοι της ζωής του Χουάν Κάρλος
Ο συγγραφέας χωρίζει τη σεξουαλική ζωή του πρώην μονάρχη σε διάφορα στάδια.


Πρώτο, η περίοδος μεταξύ του καλοκαιριού του 1954 (όταν ο Χουάν Κάρλος ήταν 16 ετών) και του Σεπτέμβρη του 1955, περίοδος που αποκαλεί «εφηβική εποχή».

Ο Χάουαν Κάρλος φέρεται να είχε την πρώτη του σεξουαλική εμπειρία με την Μαρία Γαβριέλλα ντε Σάμπογια, κόρη του τελευταίου βασιλιά της Ιταλίας.

Στη συνέχεια πέρασε δύο χρόνια στην ισπανική στρατιωτική ακαδημία αξιωματικών, όπου ήταν γνωστός ως Καντέτ Χουανίτο.

Την περίοδο εκείνη λέγεται ότι είχε 394 ερωμένες, από τον Σεπτέμβριο του 1957 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1959 συγκεκριμένα.

Οι αριθμοί αυξάνονται κατά την «φοιτητική περίοδο» από το 1960 έως το 1962 κατά την οποία φέρεται να κοιμήθηκε με 403 ερωμένες.

Τα επόμενα έξι χρόνια, ωστόσο, πό το 1963 έως το 1969, παρουσιάζετι μια... πτώση. Ο Χουάν Κάρλος κοιμήθηκε με μόνο 336 διαφορετικές γυναίκες. Ο λόγος; Είναι η περίοδος που παντρεύεται και αποκτά τρία παιδιά.


Σύντομα, όμως, επιστρέφει πιο δραστήριος. Μεταξύ 1969 και 1975, ο Χουάν Κάρλος λέγεται ότι έχει 468 ερωμένες.

Η τελευταία περίοδος είναι από τα έτη 1976 έως 2014. Εκείνη την εποχή, σύμφωνα με το βιβλίο, ο Ισπανός βασιλιάς φέρεται να κοιμήθηκε με 2.953 διαφορετικές γυναίκες.


Ο Φράνκο ήξερε πάντα πού είναι και με ποια
Και αν απορείτε που μπορεί να έχει βρει όλες αυτές τις λεπτομέρειες για την ερωτική ζωή του Χουάν Κάρλος ο συγγραφέας του βιβλίου ο ίδιος έχει την απάντηση:

«Ηταν απλά το άτομο που έχουν κατασκοπεύσει περισσότερο σε ολόκληρη την ιστορία της Ισπανίας, ενδεχομένως και του πλανήτη». «Ολες οι υπηρεσίες πληροφοριών του Φράνκο τον παρακολουθούσαν. Οτιδήποτε και να έκανε μεταδιδόταν με κάθε τρόπο στον Ισπανό δικτάτορα μέσα σε δυο λεπτά. Μάθαινε με ποια κοιμόταν, πού αλλά και τα ονόματα των κοριτσιών».

Η μόνη χρονιά που δεν τον κατασκόπευαν ήταν το χρόνο μετά το γάμο του.

Οι κατάσκοποι συνέχισαν να παρακολουθούν τον Χουάν Κάρλος και μετά το θάνατο του Φράνκο.

Και ναι πολλές φορές οι έρωτες του Ισπανού βασιλιά έγιναν πρωτοσέλιδο.

Το εξώγαμο
Μεταξύ των κατακτήσεών του λέγεται ότι ήταν πρώην κυβερνήτης του Βελτίου Λίλιαν Σαρτό. Το 2015, η κόρη της Ινγκριντ διεκδίκηση την αναγνώρισή της ως παιδί του Ισπανού βασιλιά στα ισπανικά δικαστήρια. Η υπόθεση, όμως, μπήκε στο συρτάρι καθώς ο βασιλιάς στην Ισπανία έχει το «νόμιμο απαραβίαστο».

Τον ίδιο χρόνο οι μυστικές υπηρεσίες της Ισπανίας φέρονται να είχαν καταβάλει στην πρώην διαιωνιζόμενη των καλλιστείων Μις Κόσμος το ποσό των 2,5 εκατ. λιρών για να την αποτρέψουν από το να μιλήσει για τη σχέση της με τον Ισπανό βασιλιά.

Η σχέση με την Νταϊάνα
Οσον αφορά την Lady D το νέο βιβλίο δεν έρχεται να προσθέσει νέες πληροφορίες.

Στο βιβλίο που είχε κυκλοφορήσει πριν πέντε χρόνια αναφερόταν ότι ο Χουάν Κάρλος την είχε «πέσει» στην Νταϊάνα κατά τη διάρκεια κοινών διακοπών τους (μαζί και με τον πρίγκιπα Κάρολο και τα δυο παιδιά τους) στη Μαγιόρκα, το 1986. Ο συγγραφέας του βιβλίου εκείνου ισχυριζόταν ότι η Νταϊάνα είχε πει στον σωματοφύλακά της Κεν Γουάρφ ότι ο Χουάν Κάρλος την φλέρταρε.

Προφανώς ο Ισπανός βασιλιάς έκανε τα πάντα για να εντυπωσιάσει την Νταϊάνα και συνήθιζε να την καλεί να πηγαίνουν μαζί βόλτα του σκύλο του, έναν γερμανικό ποινικό ονόματι Αρτσι.





Βάσει του βιβλίου εκείνου οι φήμες για σχέση Χουάν Κάρλος-Νταϊάνα εντάθηκαν αργότερα όταν η Νταϊάνα συνελήφθη να κάνει ηλιοθεραπεία στην Αίγυπτο. Τον επόμενο χρόνο Νταϊάνα και Κάρολος επισκέφθηκαν ξανά την Ισπανία. Τα βλέμματα στις φωτογραφίες τα λένε όλα...

Η θλιμμένη και αγαπημένη πριγκίπισσα των Βρετανών αρνιόταν πεισματικά ότι είχε συμβεί κάτι ανάμεσα σε εκείνη και τον Ισπανό βασιλιά λέγοντας ότι παρόλο που ήταν γοητευτικός το μόνο που ήθελε ήταν να την προστατεύσει.





Ο βασιλιάς Φίλιππος είναι μια από τα ίδια;
Τέλος, όσο για την εύλογη απορία πολλών για το αν το μήλο έχει πέσει κάτω από τη μηλιά και ο πρίγκιπας Φίλιππος κάνει ότι και ο πατέρας του, ο συγγραφέας είναι κατηγορηματικός: «Οχι». Δεν είχε ποτέ κρυφές σχέσεις. Μόνο επίσημες. Και απολύτως όχι από τη στιγμή που παντρεύτηκε. Δεν τολμά καν.