24 Ιουλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Εκδίδουν 5ετές ομόλογο για να ταϊσουν σανό τα γίδια

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση πενταετούς ομολόγου λήξεως το 2022. Ειδικότερα, η ελληνική δημοκρατία ανακοίνωσε τις τεχνικές λεπτομέρειες για την έκδοση του νέου ομολόγου, το οποίο απευθύνεται τόσο σε κατόχους του τίτλου λήξεως το 2019 όσο και σε νέους επενδυτές με στόχο την εισροή νέου χρήματος (switch and tender offer).


Η Αθήνα έδωσε την εντολή στις τράπεζες να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την έκδοση του πενταετούς τίτλου, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του Capital.gr. Συγκεκριμένα, προσέλαβε τις τράπεζες BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, Deutsche Bank AG, London Branch, Goldman Sachs International Bank, HSBC Bank plc και Merrill Lynch International, ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου 5ετούς διάρκειας.

Το ελληνικό δημόσιο απευθύνει πρόσκληση σε επενδυτές για την αγορά κρατικού χρέους λήξεως το 2022, ενώ παράλληλα απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος και στους κατόχους των υφιστάμενων ομολόγων  απόδοσης 4,75% κια λήξεως το 2019 για ανταλλαγή, ήτοι "ρολάρισμα" των τίλων. Η τιμή εξαγοράς των προηγούμενων τίτλων ανέρχεται σε 102,6.

Το νέο ομόλογο αναμένεται να τιμολογηθεί στις 25 Ιουλίου του 2017, θα υπόκειται στους όρους της αγοράς, ενώ ημερομηνία διακανονισμού ορίζεται η 1η Αυγούστου του 2017.

Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας αναμένεται να ανακοινωθούν επίσης αύριο 25 Ιουλίου.