04 Ιουλίου 2017

Θρήνος στην κηδεία της 62χρονης που πέθανε ενώ έκανε διπλή βάρδια μαζεύοντας σκουπίδια-Παρών για εκμετάλλευση Λαφαζάνης και άπλυτοι

Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών, ένα εκ των οποίων ΑΜΕΑ

Στην τελευταία της κατοικία οδήγησαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι, την 62χρονη Ντανιέλα Πρελορέντζου, την υπάλληλο καθαριότητας στο Δήμο Ζωγράφου, η οποία έχασε την ζωή της εν ώρα εργασίας.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η άτυχη γυναίκα τις ημέρες που το σαρωτικό κύμα καύσωνα χτύπησε την χώρα, εργάστηκε (σύμφωνα με καταγγελία), διπλή βάρδια προκειμένου να μαζέψει τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών που είχαν συσσωρευτεί στο δήμο, αμέσως μετά την λήξη της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Μητέρα τεσσάρων παιδιών (ένα εκ των οποίων ΑΜΕΑ), η 62χρονη ήταν μια μαχήτρια της ζωής και εργαζόταν για να βγάλει τα προς το ζην προκειμένου να συντηρήσει την οικογένεια της.

Την μοιραία ημέρα ο γιος της, της είχε ζητήσει να μην πάει για δουλειά λόγω του μεγάλου καύσωνα, καθώς φοβόταν πως η υπερβολική ζέστη θα επιβάρυνε υπερβολικά την υγεία της στην ηλικία που ήταν. Η άτυχη γυναίκα δεν τον άκουσε, με το αποτέλεσμα που όλοι γνωρίζουμε.


Το «παρών» στην κηδεία έδωσαν τόσο ο κ. Λαφαζάνης, όσο και αντιεξουσιαστές με πανό πάνω στα οποία είχαν γράψει τα συνθήματα:

«Τα εργατικά ατυχήματα είναι δολοφονίες»

.
ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ

Μέσω του Facebook του, ο γιος της Ντανιέλας, έγραψε ένα πολύ συγκινητικό post για την αδικοχαμένη μητέρα του:

«Ήταν άδικο να φύγεις τόσο νωρίς, αλλά ο Θεός διάλεξε να σε πάρει μαζί του… Σ΄αγαπάω, δεν έπρεπε ποτέ να σε αφήσω να φύγεις εκείνο το βράδυ… Μου λείπεις πολύ και σ΄αγαπώ πολύ. Να προσέχεις… 1956-2017».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
Η 62χρονη Ντανιέλλα Πρελορέντζου εργαζόταν ως οδοκαθαρίστρια στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου. Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Πέμπτη 29/06, η συγκεκριμένη υπάλληλος δούλεψε για πρώτη φορά την Παρασκευή 30/06, στις 6.30 π.μ μέχρι τις 9.30 π.μ συλλέγοντας τα σκουπίδια από τα καλαθάκια της λεωφόρου Παπάγου και η επόμενη βάρδια της ήταν τα ξημερώματα του Σαββάτου.


Στις 12.01 π.μ προσήλθε στην εργασία της. Πριν ξεκινήσει να δουλεύει, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έγινε η διακομιδή της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

http://www.star.gr/ellada/376973/thrhnos-sthn-khdeia-ths-62xronhs-ntanielas-poy-pethane-enw-ekane-diplh-bardia-mazeyontas-skoypidia