20 Ιουλίου 2017

ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ! ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ! Δ. Τσακνής: Η ΕΡΤ συνεισέφερε 71 εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό το 2016

Απάντηση στη δέσμευση του Κυρ. Μητσοτάκη για περικοπή κατά το ήμισυ του τέλους που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες για την ΕΡΤ, έδωσε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, υποστηρίζοντας ότι η Δημόσια Τηλεόραση είναι πλεονασματική.


Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Τσακνής επισημαίνει τα εξής:

"Το ανταποδοτικό τέλος (3 ευρώ ανά νοικοκυριό) θεσπίστηκε από την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, προκειμένου να λειτουργήσει η Αθηνοκεντρική ΔΤ – ΝΕΡΙΤ (ένα κανάλι, ένα ραδιόφωνο).

Η ΕΡΤ από τον Ιούνιο του 2015 λειτουργεί με όλες τις δομές της (3 τηλεοπτικούς σταθμούς και 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, την ΕΡΤ WORLD, τη «Φωνή της Ελλάδας», 19 Περιφερειακούς Σταθμούς και 3 Μουσικά Σύνολα), διατηρώντας στο ίδιο ύψος το ανταποδοτικό τέλος.

Η ΕΡΤ, είναι πλεονασματική και συνεισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό. Μόνο για το 2016, η συνεισφορά της ανήλθε στα 71 εκατομμύρια ευρώ.

Η ΕΡΤ σέβεται και αξιοποιεί τα χρήματα των πολιτών.

Το μοντέλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που επαγγέλλονται οι εμπνευστές και εκφραστές του μαύρου, δεν είναι καινούργιο. Το γνωρίσαμε στη διετία 2013-2015 ."

http://www.liberal.gr/arthro/154082/epikairotita/2017/d-tsaknis-i-ertsuneisefere71-ekatommuria-euro-ston-kratiko-propologismo-to-2016.html