13 Ιουλίου 2017

Αστυνομικοί αφήνουν σκύλο Κ9 να δαγκώσει ανελέητα ύποπτο [βίντεο]

Τη συγκλονιστική στιγμή που ένας σκύλος K9 δαγκώνει έναν άντρα που μόλις έχει συλληφθεί, με τους αστυνομικούς να αδυνατούν να τον απομακρύνουν, κατέγραψε σε βίντεο ένας περαστικός.

Το περιστατικό συνέβη στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και ο συλληφθείς κατάληξε με μία τεράστια πληγή στο χέρι από τα δόντια του αστυνομικού σκύλου. Παράλληλα, έχει προκαλέσει πλήθος σχολίων τόσο για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι, όπως σημειώνουν τα ξένα Μέσα, δεν έδωσαν ούτε μία εντολή στον K9 να σταματήσει την επίθεση, όσο και για την αδυναμία τους να καταφέρουν να τον ελέγξουν.

«Αυτός ο αστυνομικός δεν είχε κανένα έλεγχο του σκύλου του», έγραψε στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook ο Angel Nunez, σχολιάζοντας επίσης ότι «ο αστυνομικός δεν φαίνεται να έχει την κατάλληλη εκπαίδευση» και ότι «αυτός ο σκύλος δεν είναι καλά εκπαιδευμένος».

Η επίθεση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας και αρκετοί θεωρούν ότι ο ύποπτος μπορεί να προκάλεσε τον σκύλο. Ωστόσο σε άλλο βίντεο που καταγράφονται λίγες στιγμές πριν την επίθεση φαίνεται ο ύποπτος να μιλάει με τον αστυνομικό πριν ο σκύλος πηδήξει πάνω του και τον ρίξει στο έδαφος. Στη συνέχεια ακούγεται ο άντρας να λέει διαρκώς «οκ, οκ» και ο αστυνομικός να φωνάζει «δώσε μου το χέρι σου».

Μία άλλη στιγμή από το βίντεο του Nunez που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των χρηστών των κοινωνικών δικτύων είναι το γεγονός ότι δύο ακόμα αστυνομικοί που βρίσκονται στο επεισόδιο δεν καταβάλλουν καμία προσπάθεια προκειμένου να απομακρύνουν τον σκύλο, αλλά αντίθετα επεμβαίνουν για να κρατήσουν στο έδαφος τον συλληφθέντα, ενώ εκείνος ακούγεται να σφαδάζει.
«Δεν έχεις κανένα έλεγχο του σκύλου σου. Μας δουλεύεις;», ακούγεται να λέει ένας περαστικός. «Εσείς είστε τρεις εναντίον ενός και δεν μπορείτε να πάρετε τον σκύλο;», ακούγεται να φωνάζει άλλος περαστικός με τον αστυνομικό να απαντά: «Σκάσε και κάνε πίσω!».
Πάντως το βίντεο που έχει περισσότερα από 2 εκατομμύρια views έχει προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με το ποιος ευθύνεται, ο συλληφθείς ή οι αστυνομικοί.