11 Ιουλίου 2017

Γραμματέας Ένωσης Δικαστών: Ο Καμμένος δεν λέει αλήθεια

Ο κ. Νίκος Σαλάτας σημειώνει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ότι κλιμακώνεται η επίθεση της εκτελεστικής εξουσίας κατά δικαστικής

Για κλιμακούμενη επίθεση της εκτελεστικής εξουσίας κατά της δικαστικής εξουσίας έκανε λόγο μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας. Όπως είπε ο κ. Σαλάτας, οι επιθέσεις από κυβερνητικά στελέχη σε βάρος δικαστικών αποφάσεων, στοχεύουν στο να δημιουργήσουν άλλοθι στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει γιατί τις βάζουν εμπόδιο οι δικαστικές αποφάσεις.

Ερωτηθείς για τον Πάνο Καμμένο σημείωσε πως εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι ο υπουργός Άμυνας δεν λέει αλήθεια όταν ισχυρίζεται ότι του ζητήθηκε από τον ισοβίτη προστασία για να καταθέσει. «Εγώ όταν υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση μεταξύ υπουργού και ισοβίτη, θέλω να πιστέψω τον υπουργό. Δεν είναι σωστή προσέγγιση αλλά είναι μια λογική προσέγγιση. Ωστόσο, εκ των πραγμάτων, ενώ πήγε η εισαγγελέας στη φυλακή, ο ισοβίτης δεν έδωσε κατάθεση. Γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι αληθινό αυτό που είπε ο υπουργός. Είμαι υποχρεωμένος να πιστέψω ότι άλλοι του ζήτησαν να καταθέσει και δεν ζήτησε ο ισοβίτης να καταθέσει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είπε πως «δεν είναι κάτι φυσικό να παραιτείται κάποιος από το δικαστικό σώμα, να γίνεται αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών επί δεξιάς κυβέρνησης και μετά να γίνεται υπουργός Δικαιοσύνης επί αριστερής κυβέρνησης».

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/grammateas-enosis-dikaston-kammenos-den-lei-alithia