28 Ιουλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Η ατάκα του Τσίπρα για τον Μπακογιάννη και τον γάμο του που τους άφησε όλους… άφωνους!

Με ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη για τη συζήτηση που είχαν ξεκίνησε την ομιλία του στο 2ο Περιφερειακό Αναπαραγωγικό Συνέδριο, στη Λαμία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και αστειευόμενος τόνισε ότι αν λάβει υπ’ όψιν του την εβδομάδα του μέλιτος που του στέρησε καθώς και...
τον «κουρνιαχτό που σηκώθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, και λίγα μας έσουρε». Είχε προηγηθεί ομιλία του κ. Μπακογιάννη που άσκησε κριτική στην κυβέρνηση.


Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, «θέλω να διαβεβαιώσω όλους και τον περιφερειάρχη, ότι ο αντίλογος είναι βασικό στοιχείο της δημοκρατίας μας και βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουμε στη στοιχειώδη συνεργασία και συνεννόηση».

Ανέφερε ότι οι εργασίες του 2ου Περιφερειακού συνεδρίου επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι ο διάλογος, η επικοινωνία, ο κοινός σχεδιασμός με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, τους παραγωγικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις της επόμενης μέρας.

Έκανε λόγο για ειλικρινή συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Περιφέρεια, τις τελευταίες δύο ημέρες.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη για συνεννόηση, τοπικό, κλαδικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Όχι συμφωνία, συνεννόηση», τόνισε. «Αρκεί», πρόσθεσε, «να κατανοήσουμε ότι η ανάπτυξη, το αναπτυξιακό σχέδιο σε όλες του τις πλευρές, οι κοινωνικές συμμαχίες που απαιτούνται για να υλοποιηθεί, δεν επιδέχονται μικροκομματικές προσεγγίσεις και επικοινωνιακές αντιμετωπίσεις».

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή της η Ν.Δ. είχε αναφέρει ότι «ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με την κοινωνία, την οποία κορόιδεψε, οργανώνει κομματικές φιέστες και τις βαφτίζει Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια» και τόνισε ότι «είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου».