20 Ιουλίου 2017

Ζούμε στο διαρκές παράδοξο

Του Γιάννη Σιδέρη

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσια Τάξης χαρακτήρισε «Μεμονωμένο και αποσπασματικό επεισόδιο», την επιδρομή αντιεξουσιαστών στην Ερμού, αφού συμβαίνουν και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Ο «Ρουβίκωνας», μαζί με την Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, εισέρχονται στην στην Κεντρική τράπεζα, όπως είχαν εισέλθει και στη Βουλή.


Τα μέλη του, συνήθως ακίνδυνα χάπενινγκ ανακατωσούρας κάνουν. Δεν κρίνονται αυτοί, αλλά η ευκολία με την οποία εισήλθαν. Με την ίδια ευκολία θα μπορούσαν να εισέλθουν και άλλοι, οπλισμένοι, όχι με προκηρύξεις. Αυτό βέβαια δεν αποδεικνύει… πόσο χάρτινη είναι η τίγρης του (τραπεζο)καπιταλισμού, που θα έλεγε και ο Μεγάλος Τιμονιέρης, αλλά πόσο αστεία είναι η βαλκανική μας ενδοχώρα. Καπιταλισμό έχουν και στην Ευρώπη και την Αμερική, αλλά ουδέποτε έχει γίνει, και δεν θα γίνει κάτι παρόμοιο.

Ο Πολάκης έχει πάρει πάνω του τον αγώνα κατά τη σάπιας δικαιοσύνης. Χθες ξαναχτύπησε με μια απείρου… σοβαρότητας δήλωση στο προσωπικό του πλέον πολιτικό αναλόγιο, στο facebook. Σε μια επίδειξη… αψηφισιάς, κάλεσε τον συνάδελφό του Τόσκα να τον… συλλάβει, γιατί είχε ταξιδέψει και αυτός (όπως η Ηριάννα) στη Βαρκελώνη, και τα βράδια τον εκπαίδευαν Βάσκοι αυτονομιστές στο αντάρτικο πόλεων!

Εκτός από αψηφισιά έδειξε και έλλειψη γνώσεων γεωγραφίας, πολιτικής ιστορίας και σύγχρονης πολιτικής. Η Βαρκελώνη είναι στην Καταλονία, oι Βάσκοι στο Μπιλμπάο. «Αγαπιούνται» τόσο μεταξύ τους, που μόνο βάση εκπαίδευσης δεν θα είχαν. Πάντως βρέθηκε στα βήματα του κ. Τσίπρα, που πριν λίγο καιρό είχε «τουιτάρει», «αφήνουμε τη Γαλλία και πάμε στο Στρασβούργο». Έσκιζαν τα πτυχία τους οι γεωγράφοι.

Σαφώς ο Πολάκης έχει αναλάβει με σχεδιασμό, ως εμπροσθοφυλακή, την επίθεση κατά της Δικαιοσύνης. Στο Μαξίμου θεωρούν ότι παίρνουν πόντους με αυτή την επίθεση, αφού –κατά την γνώμη τους - όλος ο λαός τη θεωρεί διεφθαρμένη. Αν ο τρόπο επίθεσης τους αφαιρεί μονάδες, δεν έχουν την πολιτική κουλτούρα να το καταλάβουν. Έχουν μάθει μόνο να επιτίθενται και να καταγγέλλουν.

Στα βήματα του πρωθυπουργού, ο λαλίστατος Δημ. Παπαδημούλης, στο δικό του σοσιαλμηντιακό αναλόγιο και αυτός, ανακάλυψε ότι δεν φταίει ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα 15,1%!! «Φταίει  η κυβέρνηση της ΝΔ και η πρώην του ΠΑΣΟΚ. Όχι η ΕΛΣΤΑΤ. Για τον πυρετό δεν φταίει το θερμόμετρο», έγραψε. Την ίδια μέρα η Εισαγγελέας ΑΠ, Ξένη Δημητρίου αναίρεσε την απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου (και όπως μας είπε με χιουμοριστική κακεντρέχεια βουλευτής μικρού κόμματος της αντιπολίτευσης, «ίσως περιμένουν κατάλληλη σύνθεση δικαστηρίου, αφού όλο απαλλάσσεται)

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι ο κ. Παπαδημούλης, που δεν θα έπαιρνε μόνος του τέτοια πρωτοβουλία, κατονομάζει και τη ΝΔ ως υπαίτιο. Την αρχή έκανε ο κ. Τσίπρας αποδεχόμενος δημοσίως ότι το έλλειμμα 15,1 % κατεγράφη το 2009. Τώρα ο κ. Παπαδημούλης κατονομάζει  τη ΝΔ. Ίσως κάτι έχει  αρχίσει να διαβρώνεται στην αγαστή τους, ορατή συνεργασία, με τους καραμανλικούς. Ίσως…

Τούτων δοθέντων, σε μία μόνο μέρα, είναι άτοπο στο non paper του Μαξίμου να καταγγέλλονται τα Μέσα Ενημέρωσης, ότι αποκρύπτουν το κυβερνητικό έργο. Εύκολη η καταφυγή σε καταγγελία συμφερόντων, αλλά το έργο αυτό είναι προς στιγμήν ανύπαρκτο. Δυόμισι χρόνια διαπραγματεύονταν και τα ΜΜΕ κάλυπταν υστερικά την διαπραγμάτευση (φυσικά γιατί είχε και σασπένς).

Αλλά ακόμη και έργο να είχαν, κατορθώνουν να κλέβουν την ειδησεογραφική παράσταση μόνοι τους, με τις αλλόκοτες δηλώσεις τους και το στυλ των επιθέσεών τους, σε σημείο που και το πλέον φιλικό τους μέσον δεν θα υπήρχε περίπτωση να τα αγνοήσει.

Χθες στο υπουργικό, με βάση το non paper που διανεμήθηκε, αναφέρθηκαν βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως τα Πνευματικά δικαιώματα (όπου υπήρξε στη Βουλή ενδοσυριζαϊκή κόντρα), διατάξεις για τους ΟΤΑ, πάταξη φοροδιαφυγής, Αστικές Θεσσαλονίκης που κρατικοποιούνται, Ανώτατη Εκπαίδευση και Πρωτοβάθμια Υγεία.

Όσα δεν έχουν ψηφισθεί, θα πρέπει να τύχουν ενδελεχούς προσοχής και επιχειρηματολογίας της αντιπολίτευσης. Η διαπραγμάτευση τελείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δώσει εντυπώσεις επιστροφής στην κανονικότητα (που ποτέ δεν βρισκόταν), και η αντιπολίτευση, έχει χρέος να διυλίσει τα νομοσχέδια αλλά και να εκφράσει τις δικές της αντιπροτάσεις.

ΥΓ: Ο πατέρας της Ηριάννας φέρεται να δήλωσε «Δεν είμαστε πολιτικοποιημένη οικογένεια. Λυπηθείτε μας», ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού Βασιλειάδης, έβγαλε ανακοίνωση για να διαβεβαιώσει ότι δεν είναι συγγενής της.

Το Κολοσσαίο είναι εδώ, έχει εγκατασταθεί στην Κεντρική Πολιτική Σκηνή. Το  χρησιμοποίησαν για να ανέλθουν, το χρησιμοποιούν και το τροφοδοτούν ακόμη με εντυπωσιακές δηλώσεις, νομίζοντας ότι θα τους κρατήσει στον αφρό.

Μόνο που πλέον είναι κυβέρνηση και έχει αρχίσει να τους κατασπαράζει.

http://www.liberal.gr/arthro/153923/politiki/2017/zoume-sto-diarkes-paradoxo.html