29 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Πρώην υπουργός της Βενεζουέλας: «Ο Τσίπρας είχε σχέδιο εξόδου από το ευρώ»

[Είναι πλέον πασιφανές ότι ακόμα και το βράδυ του δημοψηφίσματος δούλευαν βάσει του σχεδίου "έξοδος από το ευρώ και κομμουνιστική χούντα μόλις ξέσπαγαν τα πρώτα επεισόδια μετά από μερικές μέρες"... εκεί όμως έπεσε τηλεφώνημα Μέρκελ σε Πούτιν και τέλειωσε το παραμύθι... ο Πούτιν που μέχρι τότε τους μπρίζωνε του τηλεφώνησε και του είπε "μην κάνεις καμιά μαλ@κία γιατί θα είσαι μόνος σου"... μετά το τηλεφώνημα έσκασε μύτη ο Βαρουφάκης και συνάντησε το κλίμα κηδείας...]

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για το Plan B και την επιστροφή στη δραχμή, ακόμη και δύο χρόνια πριν ανέβει στην εξουσία.

Το εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ περνούσε και από τη Βενεζουέλα, καθώς, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ήδη από το 2013 φέρεται να διερευνούσε τη δυνατότητα προμήθειας πετρελαίου από το καθεστώς του Μαδούρο, σε περίπτωση που η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ.

Οπως αποκαλύπτει στον Ελεύθερο Τύπο και τον δημοσιογράφο Ιάσωνα Πιπίνη, πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, που συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις εκείνης της περιόδου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Βενεζουέλας, ο Αλέξης Τσίπρας πριν ακόμη γίνουν οι εκλογές φέρεται να «μιλούσε για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη» ως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας «στήριξη από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα».
Η μαρτυρία του κορυφαίου πολιτικού παράγοντα της Βενεζουέλας, που μιλάει με καθεστώς ανωνυμίας, είναι αποκαλυπτική:

«Ο Αλέξης Τσίπρας μάς έλεγε πως το κόμμα του από την αρχή είχε σχέδιο να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ. Από τη Βενεζουέλα ζητούσε να βοηθήσουμε δίνοντας στη χώρα σας πετρέλαιο. Πίστευε πως στην περίπτωση που η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ θα μπορούσε να βρει στήριξη από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα».


Ο Αλέξης Τσίπρας περιμένει σε ξενοδοχείο της Μόσχας ραντεβού με τον Νίκολας Μαδούρο. Μαζί του βρίσκεται αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Στο βάθος ο Νίκος Παππάς.

«Περιμένω από τη Βενεζουέλα να μας βοηθήσει παρέχοντάς μας πετρέλαιο», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ιάσων Πιπίνης
iasonasvel@yahoo.com
Διαβάστε ολόκληρο το συγκλονιστικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής