Να θολώσει τα νερά επιχειρεί το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο»

Αποφεύγει να διευκρινίσει τον ιδιοκτησιακό του χαρακτήρα

Ανακοίνωση στην οποία αποφεύγει να διευκρινίσει αν το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι δημόσιο ή ιδιωτικό ίδρυμα, παρότι ο ιδιοκτησιακός του χαρακτήρας είναι πλέον γνωστός τοις πάσι μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε εκεί την Παρασκευή ο πρωθυπουργός (σσ είναι ιδιωτικό νοσοκομείο το οποίο ανήκει στο ΕΚΠΑ κατόπιν δωρεάς), εξέδωσε η διοίκηση του Θεραπευτηρίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

1. Το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι Νοσηλευτικό Ίδρυμα, του οποίου Κύριος Μέτοχος είναι το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (99,6% των μετοχών) και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το Πανεπιστήμιο.

2. Λόγω του ανωτέρω ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες πολλοί διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί ιατροί, όλων των ειδικοτήτων.

3. Η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευομένων στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι ασφαλισμένοι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., λόγω του “κοινωφελούς” χαρακτήρα του Ιδρύματος.

4. Το ότι το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» δεν είναι ενταγμένο στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., σε καμία περίπτωση, το γεγονός αυτό δεν αποκλείει την εισαγωγή ασθενών, που έχουν ανάγκη, καθ΄όλο το 24ωρο. Άλλωστε και άλλα ανάλογα νοσηλευτικά ιδρύματα (όπως π.χ. το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., παρέχουν όμως, υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στο σύστημα υγείας.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/na-tholosi-ta-nera-epichiri-to-evgenidio-therapeftirio
Να θολώσει τα νερά επιχειρεί το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» Να θολώσει τα νερά επιχειρεί το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» Reviewed by Dexi Extrem on 19:07 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: