10 Ιουλίου 2017

ΒΟΥΡΚΟΣ! Ναρκέμπορος Γιαννουσάκης: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επισκέπτονταν στη φυλακή

Συνεχίζεται σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών στον Πειραιά η εκδίκαση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Ευθύμιου Γιαννουσάκη που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για την υπόθεση του πλοίου Νoor 1.


Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο ισοβίτης υποστήριξε ότι στη φυλακή κινδυνεύει η ζωή του λόγω των αποκαλύψεων στις οποίες έχει προχωρήσει για τους Τούρκους χρηματοδότες του φορτίου.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας πρότεινε πάντως την απόρριψη της αίτησης με το αιτιολογικό ότι οι κίνδυνοι για τον ισοβίτη είναι μεγαλύτεροι εκτός φυλακής.

«Με όλο το σεβασμό κ. Εισαγγελέα, η πρόταση σας να επιστρέψω στη Χαλκίδα με στέλνει στο θάνατο. Σε ένα θάλαμο 18 ατόμων μπορεί κάποιος στις 3.00 το πρωί να βαλε κάτι στο νερό η στο φαγητό μου» είπε σήμερα ο Ε. Γιαννουσάκης προσθέτοντας:

«Στις 22.1.17 σε επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Άμυνας ενημερώνω ότι θα πάω στην προϊσταμένη και θα βοηθήσω. Του λέω ελπίζω να βγω την πρώτη δευτέρου και να πάω απ έξω και ότι ίσως ζητήσω 24 ωρη για λόγους υγείας, να πάω χωρίς να το ξέρει ούτε η φυλακή μου. Τότε δεν ήθελα να το ξέρουν 20 άτομα στη φυλακή. Υπάρχει Έλληνας σήμερα που δεν ξέρει το ρόλο μου;».

Στη συνέχεια ισοβίτης διέψευσε ότι δέθηκε επίσκεψη από πρώην υπουργό της ΝΔ και αποκάλυψε ότι τον επισκέπτονταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι η πρώτη φορά που οι εκβιαστές έχουν εκπρόσωπο Τύπου. Αυτός έγραψε δημοσιεύματα ότι ήρθε πρώην υπουργός της ΝΔ στη Φυλακή να με πείσει να αλάξει την κατάθεσή μου. Είναι όμως ερασιτέχνες λασπολόγοι γιατί ούτε από τοπική της ΝΔ δεν έχει έρθει κάποιος να μ’ επισκεφθεί. Αντίθετα έρχονται στελέχη πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ με θέσεις στη δημόσια διοίκηση».

Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για εκπρόσωπο Τύπου των εκβιαστών. Αυτοί οι κύριοι με επισκέπτονταν μέχρι 20/3 που έγινα κακό παιδί για να με διαβεβαιώσουν ότι το υπουργείο είναι μαζί μου».

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.