18 Ιουλίου 2017

Βίντεο: «Ουρές» ταλαιπωρίας στην Κνωσό για χιλιάδες τουρίστες

Χιλιόμετρα... ταλαιπωρίας θα πρέπει να «διανύσουν» οι χιλιάδες επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού, που έρχονται από κάθε άκρη της γης, αφού, μολονότι... κατάφεραν να φτάσουν στην «πηγή», θα πρέπει να περιμένουν σε ατελείωτες ουρές, αν θέλουν να δουν από κοντά το κορυφαίο μνημείο του Μινωικού Πολιτισμού.

Όπως γράφει το cretalive.gr, οι εικόνες έξω από τον αρχαιολογικό χώρο είναι αποκαρδιωτικές, καθώς χιλιάδες τουρίστες σχηματίζουν ουρά εκατοντάδων μέτρων, περιμένοντας τη σειρά τους, μέχρι να αποκτήσουν πρόσβαση στο μνημείο.

Όπως αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο, η ίδια κατάσταση συνεχίζεται, με τους τουρίστες να περιμένουν ακόμα και μέσα στο δρόμο, όπου κινούνται αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.


Την ίδια ώρα, το neakriti.gr μεταδίδει ότι μόνο ένα ταμείο ήταν ανοιχτό, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να συνωστίζονται σε ουρές που εκτείνονται σε μεγάλη απόσταση από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.

Η ταλαιπωρία των τουριστών ήταν εμφανής, καθώς πολλοί από αυτούς αποχωρούσαν από τις ουρές, ενώ μητέρες με μικρά παιδάκια, αλλά και ηλικιωμένοι, αναγκάζονταν να περιμένουν όρθιοι, για να επισκεφτούν το πιο διάσημο αρχαιολογικό μνημείο της Κρήτης.