21 Ιουλίου 2017

Το αυγό του Κλεομένη

Του Θανάση Χειμωνά

Μπλεξίματα με την Δικαιοσύνη αντιμετωπίζει πλέον ο διαβόητος «Πάτερ Κλεομένης». Και όχι άδικα βέβαια μετά τις αχαρακτήριστες αντισημιτικές ύβρεις αλλά και το αυγό (!) που εκτόξευσε στο μνημείο για το Ολοκαύτωμα, στην Πλατεία Εβραίων της Λάρισας. Όλα αυτά τα όμορφα λίγες μόνο μέρες αφού ο ίδιος ιερωμένος είχε βανδαλίσει το γλυπτό "Κρίση" του γλύπτη Τάσου Νυφαδόπουλου στην Αργυρούπολη. Ο  Κλεομένης δεν είναι απλώς μια πιο «ροκ» μορφή της συμπαθούς Ελένης Λουκά όπως πίστεψαν μερικοί την εποχή που ξόρκιζε τα ΑΤΜ. Έχει θεαθεί πολλές φορές να συμμετέχει σε εκδηλώσεις hardcore ακροδεξιών ομάδων όπως ο «Ιερός Λόχος», γνωστός από τους τσαμπουκάδες που είχε κάνει στο πρόσφατα Gay Pride της Θεσσαλονίκης.


Είναι λοιπόν ευχάριστο πως η Δικαιοσύνη έδρασε αυτή τη φορά γρήγορα και αποτελεσματικά- όσο και αν τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές ο άτακτος ιερέας  διαφεύγει της σύλληψης.

Μια στιγμή όμως. Μόνο ο Πάτερ Κλεομένης είναι το πρόβλημα; Ή για να το κάνω πενηνταράκια: Έχουν  τόσο μεγάλη απόσταση  τα λόγια του από τις δημόσιες τοποθετήσεις ενός μεγάλου κομματιού της επίσημης Ελληνικής Εκκλησίας; Τι διαφορά έχει το αντισημιτικό παραλήρημα του συγκεκριμένου παπά από αντίστοιχες θέσεις π.χ. των Σεραφείμ και Αμβρόσιου, μητροπολιτών Πειραιώς και Καλαβρύτων αντίστοιχα, με τον πρώτο μάλιστα να φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει πως ο Αδόλφος Χίτλερ είχε χρηματοδοτηθεί από εβραϊκή πολιτική οικογένεια με στόχο την εξυπηρέτηση του οράματος του σιωνισμού; Πόσο απέχει ο Κλεομένης από τους παραπάνω αλλά και άλλους μητροπολίτες οι οποίοι ταυτίζουν την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία ή υιοθετούν με ενθουσιασμό την (τόσο αντιχριστιανική…) λογική της ανωτερότητας της ελληνικής φυλής;

Θα σας πως εγώ. Η διαφορά είναι το «passage a l’ acte»: Ο Κλεομένης πέταξε και ένα αυγό. Έδειξε εμπράκτως το σκοταδιστικό μίσος του. Αντίθετα, οι Σεραφείμ, οι Αμβρόσιοι και τ’ άλλα παιδιά, προς το παρόν, περιορίζονται στα λόγια. Νομικός δεν είμαι, αλλά έχω την εντύπωση πως η ηθική αυτουργία αποτελεί εξίσου βαρύ αδίκημα με τη φυσική. Και εδώ πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι ο Πάτερ Κλεομένης απευθύνεται μονάχα σε διάφορους αργόσχολους που σκοτώνουν την ώρα τους στο You Tube. Αντίθετα, οι ακραίοι μεγαλοπαπάδες επηρεάζουν χιλιάδες πιστούς, διαστρεβλώνοντας χυδαία τον λόγο του Θεού στον οποίο οι ίδιοι πιστεύουν.

Θετικό γεγονός λοιπόν η δίωξη στον Πατέρα Κλεομένη. Κάποια στιγμή όμως η ελληνική δικαιοσύνη και το ελληνικό κράτος πρέπει να κυνηγήσουν και τα μεγαλύτερα ψάρια.

http://www.liberal.gr/arthro/154127/apopsi/th-cheimonas/to-augo-tou-kleomeni.html