23 Ιουλίου 2017

ΝΔ: Να παρέμβει η δικαιοσύνη για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη-Λαφαζάνη για τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ

Η δικαιοσύνη έχει χρέος να παρέμβει, για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, τονίζει η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με τις αποκαλύψεις που έκαναν ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.


« Οι κ.κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης περιέγραψαν με σαφήνεια  τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και υπογραμμίζει ότι όλα αυτά θα διερευνηθούν από εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Επισημαίνει όμως ότι όλα αυτά τα στοιχεία απαιτούν και τη διερεύνηση από τη δικαιοσύνη, την οποία καλεί να συμβάλει για να αποκαλυφθεί ολόκληρη η αλήθεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Οι κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης περιέγραψαν με σαφήνεια  τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες.

Όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή.

Αλλά, τα στοιχεία που δημοσιεύονται απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης.

Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας.

Οι πολίτες το απαιτούν, καθώς συνειδητοποιούν ότι εκείνοι πληρώνουν για πολλά χρόνια τα σπασμένα μιας ιδεοληπτικής και ανίκανης Κυβέρνησης».