23 Ιουλίου 2017

Άδωνις: Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία - ΒΙΝΤΕΟ

Με συμμορία παρομοίασε την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τα όσα αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για τα όσα εκτυλίχθηκαν εντός του ηγετικού επιτελείου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Ο Χουλιαράκης "προδότης", ο Σταθάκης "άθλιος", ο Παππάς να λέει “θα δείρουμε τον Στουρνάρα” και ο Τσίπρας να λέει θα τον διώξουμε με μπουνιές και κλωτσιές. Αυτά δεν λέει; Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Βαρουφάκης προκαλεί συνεχώς τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας σε όλες αυτές τις διαδοχικές προκλήσεις επιλέγει τη σιωπή. Ο κ. Τσίπρας δεν λέει τίποτα γιατί φοβάται. Φοβάται αυτό που λέει ο κ. Βαρουφάκης στην πρώτη σελίδα του βιβλίου του. Ότι τα έχει όλα γραμμένα στο κινητό του. Και προφανώς αυτά που έχει στο βιβλίο του είναι τα πιο ανώδυνα» τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε πως είναι εντυπωσιακό ότι ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε το καλοκαίρι του 2015 ότι τα αποθεματικά της Τράπεζας της Ελλάδος ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και σημείωσε με νόημα: Τώρα κατάλαβα γιατί έκοψαν το ΕΚΑΣ από τους συνταξιούχους.

Εξέφρασε την άποψη ότι όσα αποκαλύπτονται εκθέτουν τον πρωθυπουργό προσωπικά, καθώς φαίνεται ότι δεν γνώριζε πώς λειτουργεί η ευρωζώνη. «Είσαι τόσο άσχετος, Αλέξη Τσίπρα;» διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι η χώρα εξακολουθεί να πληρώνει σήμερα την διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015. 

«Ο Τσίπρας έχασε τα λεφτά μας, γιατί είχε βάλει τον Βαρουφάκη να κάνει τις αηδίες που έκανε» είπε χαρακτηριστικά.

«Όσο δεν μιλάει το Μαξίμου, δια της σιωπής επιβεβαιώνει όσα λέει ο Βαρουφάκης» τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κυβερνητική διάψευση, γιατί ο πρώην ΥΠΟΙΚ τους έχει καταγράψει όλους.

«Ο ένας έγραφε τον άλλον» είπε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ήτνα εκείνος που είχε επιλέξει τον κ. Βαρουφάκη.