11 Ιουλίου 2017

Το σπίτι στη Βούλα που θυμίζει... οριγκάμι! Μοιάζει να «καρφώθηκε» στον Υμηττό, αισθητική εξαιρετική [εικόνες]

Ενα ιδιαίτερο τετραώροφο κτίριο βρίσκει χώρο στους πρόποδες του Υμηττού στη Βούλα.

Πρόκειται για ένα κτίριο που εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον, ειδικά με το βραχώδες έδαφος, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πεπλατυσμένο και χρησιμοποιείται ως βεράντα, ενώ άλλες φορές γίνεται μέρος του κτιρίου ως δομικό στοιχείο.

Το κτίριο από το αρχιτεκτονικό στούντιο 314 έχει το εξής συναρπαστικό στον σχεδιασμό: θυμίζει την ιαπωνική τέχνη οριγκάμι, έχοντας τριγωνική αρχιτεκτονική.



Το σπίτι των 300 τ.μ. είναι σχεδιασμένο ως μια εξωστρεφή κατοικία με βασικό χαρακτηριστικό τα μεγάλα παράθυρα. Τα παράθυρα καλύπτουν όλες τις προσόψεις και προστατεύονται από ένα καινοτόμο σύστημα κινούμενων κουρτινών αλουμινίου που ενισχύουν την βιοκλιματική ποιότητα του σπιτιού.

Αυτές οι κουρτίνες προγραμματίζονται μέσω ενός ηλεκτρικού συστήματος για τη βελτιστοποίηση του φυσικού φωτισμού και αερισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάλογα με την ώρα και την εποχή.



Ο επάνω όροφος περιέχει το κύριο δωμάτιο, ενώ τα μεσαία επίπεδα περιλαμβάνουν σαλόνια και δευτερεύοντα δωμάτια. Στο χαμηλότερο επίπεδο υπάρχουν και άλλα δωμάτια και χώρο στάθμευσης.











Φωτογραφίες: 314architecturestudio.com