29 Ιουλίου 2017

Η απάντηση της Βούλτεψη στον Τσακαλώτο: Σιγά μην μας στείλετε και στα γκουλάγκ για επιμόρφωση

Απάντηση στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, που την κατηγόρησε για άγνοια σε πολλά θέματα και ιδίως στα οικονομικά, έδωσε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

"Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος, προχώρησε σε μια προσωπική επίθεση εναντίον μου, λέγοντας απαξιωτικά πως… έχω άγνοια σε ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων και ιδιαίτερα στα οικονομικά ενώ ο ίδιος που του έχει πονέσει το χέρι να υπογράφει μνημόνια και επιστολές νομιμοφροσύνης προς τους δανειστές και ο οποίος έχει ταράξει τον κόσμο στη φορολογία είναι… βαθύς γνώστης!

Το απόσπασμα αυτό, αντάξιο της σοβιετικής νοοτροπίας και πρακτικής – όταν οι μισοί διαφωνούντες με το καθεστώς οδηγούνταν στα ψυχιατρεία ως ψυχοπαθείς και οι άλλοι μισοί στα γκουλάγκ για… αναμόρφωση, επιμόρφωση και διαφώτιση – δημοσιεύθηκε από το Enikos, χωρίς ωστόσο να αντιλαμβάνεται κανείς για ποιο λόγο ο υπουργός φίλος του κ. Βαρουφάκη προχώρησε σε αυτήν την υβριστική επίθεση. Χωρίς δηλαδή να γνωρίζει κανείς τι είχε προηγηθεί.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής: Κατά την ομιλία μου στη Βουλή ανέδειξα το καινούργιο αφήγημα της κυβέρνησης υπό τον τίτλο «η δική μας έξοδος είναι καλύτερη». Αυτό είχε πράξει την προηγουμένη ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι η έξοδος στις αγορές το 2014 από την κυβέρνηση Σαμαρά ήταν επικοινωνιακή και έγινε στη λογική να στηθεί ένα success story, ενώ μια δεύτερη προσπάθεια δεν ολοκληρώθηκε καν – πράγμα ψευδές διότι το 2014 η Ελλάδα ξαναβγήκε στις αγορές, τον Ιούλιο, με 3ετές ομόλογο και επιτόκιο 3,5%. Αλλά ο κ. Τσίπρας έχει επισήμως αποδεχθεί τον τίτλο του ψεύτη, οπότε… δεν έχει σημασία!" τονίζει η κ. Βούλτεψη και συνεχίζει:

"Στην προσπάθειά του να μου απαντήσει στα περί «καλύτερης εξόδου», ο κ. Τσακαλώτος, είπε ότι ο ίδιος δεν δίνει μεγάλο βάρος στη σύγκριση και ότι «όλα αυτά είναι αέρας, είναι πολιτικός αφρός», διότι «στο τέλος ο ελληνικός λαός δεν θα θυμάται ούτε τη δική μας έξοδο, ούτε τη δική σας»! Ουσιαστικά δηλαδή ο κ. Τσακαλώτος ακύρωσε τον κ. Τσίπρα και αποκάλεσε τα επιχειρήματά του… αέρα κοπανιστό!

Μετά από αυτό, έχασε την ψυχραιμία του και επέλεξε την σοβιετικού τύπου εκείνη μέθοδο της προσωπικής απαξίωσης και ταπείνωσης του αντιπάλου.

Επομένως, η είδηση δεν είναι ποια γνώμη έχει ο Τσακαλώτος για μένα και τις γνώσεις μου, αλλά ότι αναγνώρισε από το βήμα της Βουλής ότι ο Τσίπρας λέει λόγια του αέρα.

Λίγο αργότερα, ήλθε ο κ. Χουλιαράκης και… το τερμάτισε. Από τα υπουργικά έδρανα αναγνώρισε πως τόσο η έξοδος του Απριλίου 2014 όσο και αυτή του 2017 υπήρξαν επιτυχείς! Είπε επί λέξει:

«Η επιτυχία της επανάκτησης της πρόσβασης στις διεθνείς αγορές, κρίνεται πρώτα από όλα, από το αν υπήρξε υπερκάλυψη το ποσού για το οποίο η ελληνική δημοκρατία βγήκε να δανειστεί. Η υπερκάλυψη είναι ένα κρίσιμο μέγεθος επιτυχίας της εξόδου. Τόσο η έξοδος του Απριλίου του 2014 όσο και αυτή, με το κριτήριο αυτό, πρέπει να κριθούν επιτυχείς».

Μόλις και αυτός συνειδητοποίησε τι είπε, έσπευσε, βέβαια, να προσθέσει:

«Δεύτερο κριτήριο επιτυχίας είναι το αν η έξοδος στις αγορές θα έχει συνέχεια ή όχι, διότι η έξοδος στις αγορές είναι μια διαδικασία μακρά και όχι μια στιγμή για μια χώρα αποκομμένη από τις διεθνείς αγορές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια, η έξοδος του Απριλίου του 2014 ήταν πλήρως αποτυχημένη διότι δεν υπήρξε συνέχεια».

«Δεν ξαναβγήκαμε στις αγορές τον Ιούλιο του 2014;», του φώναξα από τη θέση μου. Κατέβασε το κεφάλι και δεν απάντησε. «Δεν ξαναβγήκαμε στις αγορές τον Ιούλιο του 2014;», του ξαναφώναξα. Ο κ. Χουλιαράκης συνέχισε να κρατά χαμηλωμένο το κεφάλι του χωρίς να απαντά.

Επομένως, η είδηση είναι πως οι υπουργοί Οικονομικών Τσακαλώτος και Χουλιαράκης διέψευσαν τον πρωθυπουργό τους, παραδεχόμενοι με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η έξοδος του 2014 ήταν μια επιτυχημένη έξοδος και πως οι συγκρίσεις στις οποίες επιδίδεται ο κ. Τσίπρας είναι «αέρας» και «πολιτικός αφρός»!"

"Με αυτήν την κυβέρνηση δικαιώνεται καθημερινά ο Νόρμαν Μέιλερ που είχε πει: «Δεν είναι λίγο να είσαι απολύτως ψεύτης. Αν δεν λες ποτέ την αλήθεια, είσαι εξίσου ασφαλής με τον τίμιο άνθρωπο που δεν τολμάει ποτέ να πει ψέματα. Όταν σε πληροφορούν πως σήμερα ορκίζεσαι για το ακριβώς αντίθετο απ' αυτό που ομολόγησες χθες, σημειώνεις: Εγώ δεν το είπα ποτέ αυτό. Κι αν έχουν καταγραφεί τα λεγόμενά σου, δηλώνεις ότι πρόκειται για χονδροειδή παρανόηση»…" καταλήγει η βουλευτής της ΝΔ.