24 Ιουλίου 2017

Κ@λοτούμπα οι ΑΝΕΛ για Γεωργίου: Δεν είναι ότι δεν ψηφίζουμε, δεν πρέπει να γίνει δεδικασμένο

«Δεν είναι ότι δεν το ψηφίζουμε, αλλά να δούμε πως δεν θα γίνει δεδικασμένο». Με τη φράση αυτή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος επιβεβαίωσε την διαφαινόμενη στροφή του κόμματος του Πάνου Καμμένου στο άρθρο 45 για τη πληρωμή των δικαστικών εξόδων του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.


Σύμφωνα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ ο μόνος τους ενδοιασμός είναι πως η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν θα αποτελέσει δεδικασμένο για τις ανεξάρτητες αρχές. «Θα ήθελα να το δούμε σε σχέση με το ΤΑΙΠΕΔ αν γίνει κάτι αντίστοιχο ή με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, πώς θα το χειριστούμε». Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο το ζήτημα είναι «ποιος θα κάνει προχωρήσει όταν ξέρει ότι ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώσει τα έξοδά του», όπως τουλάχιστον ορίζεται στη σχετική διάταξη που έχει φέρει η κυβέρνηση για την υπόθεση Γεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι με διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την εναρμόνιση της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή, η κυβέρνηση ρυθμίζει την αποζημίωση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, που αποτελούσε προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Ειδικότερα, το άρθρο 45 του εν λόγω νομοσχεδίου προβλέπει τη νομική υποστήριξη του προσωπικού και του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και πλήρης κάλυψη των δικαστικών εξόδων τυχόν δικαστικών διενέξεών τους. Να σημειωθεί πάντως ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν αναφέρει το ποσό της δαπάνης για τη νομική υποστήριξη του Ανδρέα Γεωργίου.

Αλέξανδρος Διαμάντης
http://www.liberal.gr/arthro/154924/politiki/2017/pros-allagi-stasis-oi-anel-gia-andr-georgiou-den-einai-oti-den-psifizoume-den-prepei-na-ginei-dedikasmeno.html