24 Ιουλίου 2017

Για εσωτερική σύγκρουση προετοιµάζονται στην ΕΡΤ

Ο Τσακνής, ο Κωστόπουλος και η... ΑΕΠΙ

Πριν από την ακρόαση του Βασίλη Κωστόπουλου στην Επιτροπή Θεσµών και ∆ιαφάνειας, τα πρόσωπα που βρίσκονται σήµερα στη διοίκηση επιχειρούν να σταµατήσουν την επιλογή του, µε το επιχείρηµα πως είναι µεγάλος σε ηλικία.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ∆ιονύσης Τσακνής, φαίνεται να έχει θέσει βέτο, καθώς τα πράγµατα έχουν, ως συνήθως, µεγαλύτερο βάθος.

Στο παρελθόν, επί εποχής Χρ. Παναγόπουλου, ο Β. Κωστόπουλος είχε αρνηθεί να εγκρίνει τη σύµβαση της ΕΡΤ µε την ΑΕΠΙ, θεωρώντας πως είχε υψηλό τίµηµα, και απολύθηκε. Στη δίκη που έγινε στη συνέχεια για την παράνοµη, σύµφωνα µε τον Αρειο Πάγο, απόλυσή του, ως µάρτυρας κατηγορίας από την πλευρά της ΑΕΠΙ είχε καταθέσει εναντίον του ο ∆. Τσακνής.

Η επιλογή του Β. Κωστόπουλου από την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής έγινε εν γνώσει του συγκεκριµένου γεγονότος και θεωρείται ένα σαφέστατο µήνυµα ενόχλησης για τους χειρισµούς που έγιναν σε αυτό το θέµα από το σηµερινό ∆.Σ. της ΕΡΤ, ειδικά στην υπόθεση της ΑΕΠΙ. Η υπογραφή νέας σύµβασης, όπως είχε εξουσιοδοτηθεί ο πρώην διευθύνων σύµβουλος, Λάµπης Ταγµατάρχης, αποφεύχθηκε την τελευταία στιγµή.

Τα περιουσιακά στοιχεία και οι λογαριασµοί της ΑΕΠΙ δεσµεύτηκαν, διεξάγεται έρευνα από την Οικονοµική Αστυνοµία και έπεται συνέχεια. Την Τρίτη θα φανεί ποια θα είναι η τελική απόφαση της κυβέρνησης, καθώς δίπλα στον Β. Κωστόπουλο θα σταθεί ο Γ. Θαλασσινός, µε παρελθόν στον «902» και στα ιδιωτικά ΜΜΕ, ο οποίος προορίζεται για θέση αναπληρωτή διευθύνοντος συµβούλου.

Η κυβέρνηση θέλει συνολικά να βάλει άλλα δύο πρόσωπα στο ∆.Σ., αλλά η διαδικασία έχει κολλήσει. Ο Μ. Γρηγορίου αρνείται να παραιτηθεί και επιδιώκει να βρίσκεται και στο νέο σχήµα, σε αντίθεση µε τον Ν. Τρανό και την Ε. Παπακωνσταντίνου. Απίθανα πράγµατα, µε άλλα λόγια, στο ραδιοµέγαρο της ΕΡΤ.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/gia-esoteriki-sigkrousi-proetiazonte-stin-ert