30 Ιουλίου 2017

Νέες προσωρινές άδειες για τα παιδιά της αδικοχαμένης μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη

Δεν κινδυνεύουν με απέλαση

Δεν θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα τα δύο παιδιά της Γεωργιανής μεσίτριας που δολοφονήθηκε μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και κινδύνευαν με απέλαση, καθώς εκδόθηκαν νέες, προσωρινές άδειες παραμονής, σύμφωνα με τον πατριό τους.


Ένιωσαν να χάνουν τον κόσμο τους για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες τα παιδιά της άτυχης μεσίτριας από τη Θεσσαλονίκη. Τον Απρίλιο έχασαν τη μητέρα τους, η οποία δολοφονήθηκε μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, και λίγες μέρες πριν, τους έδιωχναν από την Ελλάδα, καθώς ανακλήθηκε η άδεια παραμονής τους επειδή πέθανε η μητέρα τους. Ανακάλεσαν μάλιστα και την άδεια της νεκρής. Τελικά, βρέθηκε μια προσωρινή λύση, λέει στο Star ο πατριός τους.

«Δεν θα αναγκαστούν να φύγουν τις επόμενες μέρες, έχει εκδοθεί μια προσωρινή άδεια διαμονής. Δεν είναι οριστική και εκδόθηκε λόγω της αδερφής. Ο μεγάλος αισθάνθηκε εξαιρετικά προσβεβλημένος, ότι αναγκάζεται μετά από 10 χρόνια να παίρνει άδεια παραμονής λόγω αδερφής. Η μικρή όταν πληροφορήθηκε ότι τα παιδιά μπορεί να φύγουνε τρομοκρατήθηκε. Πως θα πηγαίναν, που θα πηγαίνανε, με ποιον θα μένανε;».

Τα δύο αγόρια, ηλικίας 15 και 17 ετών, σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Η κα. Πακιρτζίδου, δικηγόρος της οικογένειας της 36χρονης, λέει: «Όταν δοκιμάζεσαι ψυχικά με αυτό τον τρόπο, η ανακούφιση δεν είναι σε μία μέρα. Τα παιδιά ήταν σοκαρισμένα, βίωσαν για άλλη μια φορά την αναστάτωση».

Με την απειλή της απέλασης είναι και η μητέρα της άτυχης μεσίτριας, η οποία μένει χρόνια στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα χαρτιά της από την Γεωργία, έχει ελληνική υπηκοότητα.

«Να σας δείξει το πιστοποιητικό γεννήσεως στο οποίο αναγράφεται μέσα φαρδιά πλατιά ότι και ο πατέρας της και η μητέρα της έχουν ελληνική εθνικότητα. Προσπαθούμε να βρούμε πατέντες να πάρει άδεια διαμονής ως αλλογενής, ενώ είναι Ελληνίδα πόντια» προσθέτει ο σύζυγος της 36χρονης.

Τα παιδιά αυτά προσπαθούν να ορθοποδήσουν από τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας τους, μαζί με την 8χρονη ετεροθαλή αδερφή τους. Η δολοφονία της 36χρονης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Για το θάνατο της κατηγορείται ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός, ο οποίος αν και αρχικά είχε ισχυριστεί πως δεν είδε καν τη μεσίτρια τη μοιραία μέρα, στην πορεία είπε ότι πρόκειται για ιατρικό λάθος κι ότι η 36χρονη πέθανε στα χέρια του.