12 Ιουλίου 2017

Από τη Μύκονο στον Λαγκαδά: Όταν οι διακοπές στην Ελλάδα «βάφονται» με αίμα

Άσχημες μνήμες ξύπνησε η εν ψυχρώ δολοφονία του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον, στην περιοχή του Λαγανά της Ζακύνθου, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.


Ο άτυχος νέος βρέθηκε με την παρέα του σε κλαμπ για να διασκεδάσει. Εκεί λογομάχησε με κάποια άτομα από το κατάστημα και η συνέχεια ήταν δραματική. Ο 22χρονος δέχτηκε επίθεση αρχικά μέσα στο κλαμπ και στην συνέχεια στην προσπάθειά του να γλιτώσει έτρεξε έξω. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους ανθρώπους που δεν λογαριάζουν οποιοδήποτε κόστος, να τον ακολουθήσουν και να του δώσουν τα τελειωτικά χτυπήματα στο κεφάλι και στο υπόλοιπο σώμα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί και οδηγηθεί στον εισαγγελέα εννέα άτομα.


Οι ζόρικοι «μπράβοι»

Δύο περιστατικά με κοινά σημεία αναφοράς είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο. Πρόκειται για την υπόθεση του 20χρονου Αυστραλού τουρίστα Ντουζόν Ζάμιτ, ο οποίος είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου στις 28 Ιουλίου 2008 στη Μύκονο. Διακοπές θανάτου και για τον Ντουζόν Ζάμιτ, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα με τον ξάδερφό του. Εκείνο το μοιραίο βράδυ αποφάσισε να βγει με την παρέα του για ποτό που έμελλε να είναι και το τελευταίο. Τις πρώτες πρωινές ώρες αποφάσισαν να γυρίσουν στο ξενοδοχείο, από το κλαμπ που διασκέδαζαν. Κατά την διαδρομή συνειδητοποίησαν ότι τους ακολουθεί ένα αυτοκίνητο με τέσσερις από τους υπαλλήλους του κλαμπ. Τους ακινητοποίησαν και τους επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα ο 20χρονος να υποκύψει στα τραύματά του.


Ένας ακόμη άγριος ξυλοδαρμός συνέβη έξω από κλαμπ για μια ακόμη φορά στο νησί της Μυκόνου τον Σεπτέμβριο του 2015 και είχε ως αποτέλεσμα ο 32χρονος Βαγγέλης Πέππος να βρεθεί σε κωματώδη κατάσταση. Δεν διαφέρει πολύ η ιστορία του άτυχου Βαγγέλη από τις προηγούμενες. Μια λογομαχία του 32χρονου τότε με ένα θαμώνα είχε προκαλέσει την παρέμβαση των υπεύθυνων ασφάλειας του κλαμπ, οι οποίοι τον έβγαλαν έξω. Εκείνος επιχείρησε να ξαναμπεί για να πάρει τη σύζυγό του που ήταν ακόμη μέσα, όμως δέχτηκε επίθεση με χτυπήματα στο κεφάλι, που αποδείχτηκαν μοιραία. Ο Βαγγέλης Πέππος από εκείνη την στιγμή δεν έχει επαφή με το περιβάλλον και ζει σε κέντρο αποκατάστασης. Αρχικά ο υπάλληλος σεκιούριτι αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο η οποία μετατράπηκε σε βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια.


Τον σκότωσε ο ταξιτζής

Τέλος ακόμη μία άγρια δολοφονία είχε σοκάρει στην περιοχή του Λαγανά στην Ζάκυνθο με θύμα τον 19χρονο Άγγλο τουρίστα, Ρόμπερτ ΤζέιμςΣέμπατζ, τον Ιούλιο του 2011. Ο 19χρονος ενώ βρισκόταν με την παρέα του σε κεντρικό δρόμο του Λαγανά, διαπληκτίστηκε με οδηγό ταξί, καθώς όπως υποστήριξε ο ίδιος τον σημάδευαν με λέιζερ και τον προσέβαλαν. Τότε ο 21χρονος οδηγός ταξί θύμωσε και επιτέθηκε στον άτυχο τουρίστα με μαχαίρι στην καρδιά με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

http://www.policepress.gr