Ξεκίνησε και επισήμως η γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ-Οι ΗΠΑ στέλνουν στην κυπριακή ΑΟΖ πυρηνικό υποβρύχιο

Αναμένεται να διαρκέσουν 75 ημέρες - Το πλοίο-γεωτρύπανο «West Capella» βρίσκεται ήδη στο σημείο - Θα φτάσει σε βάθος 4.250 μέτρων - Πολεμικά πλοία από Γαλλία, ΗΠΑ, Ισραήλ και Ελλάδα στην περιοχή


Την έναρξη των εργασιών ερευνητικής γεώτρησης στον στόχο «Ονησίφορος- Δυτικό 1» στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν 75 μέρες, ανακοίνωσε και επίσημα το Κυπριακό υπουργείο Ενέργειας.

«Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της ερευνητικής γεώτρησης ‘Onesiphoros West 1’ στο Τεμάχιο 11 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κοινοπραξία Total E&P Cyprus B.V./Eni Cyprus Limited, η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω τεμάχιο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πλοίο - γεωτρύπανο «West Capella», που θα χρησιμοποιηθεί στις γεωτρητικές εργασίες, βρίσκεται ήδη από σήμερα και ώρα 1:30 π.μ., στο σημείο της γεώτρησης, όπου, αφού σταθεροποιηθεί, θα προβεί στους απαραίτητους ελέγχους και δοκιμές του εξοπλισμού του και θα εφοδιαστεί με τα αναγκαία υλικά, όργανα και μηχανήματα.

Η γεώτρηση, αναφέρεται, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός 75 περίπου ημερών, με μέγιστο γεωτρητικό βάθος τα 4.250 μέτρα περίπου κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και βάθος νερού στη θέση της γεώτρησης τα 1.698 μέτρα.

«Το προσωπικό του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού θα έχει συνεχή ενημέρωση για τις εργασίες που εκτελούνται στο γεωτρύπανο «West Capella» και θα αναλύει τα δεδομένα που προκύπτουν σε συνεργασία με τους συμβούλους του Υπουργείου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πολεμικά πλοία από Γαλλία, ΗΠΑ, Ισραήλ και Ελλάδα στην περιοχή

Άνευ σημασίας δεν μπορεί να θεωρηθεί ο ελλιμενισμός δύο γαλλικών φρεγατών στο λιμάνι της Λάρνακας. Οι φρεγάτες μετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο και αποσπάστηκαν για σκοπούς παροχής ασφάλειας στη γεώτρηση που ξεκινά.Εκτος από τις δύο γαλλικές φρεγάτες, στα πέριξ του οικοπέδου 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, βρίσκονται το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George Bush, μια κορβέτα του Ισραήλ και το κανονιοφόρο Νικηφόρος.

Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης τις προηγούμενες μέρες βρισκόταν στο Παρίσι και είχε επαφές με τον Γάλλο ομόλογο του, στις οποίες συζητήθηκε και το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας και προστασίας των γαλλικών συμφερόντων στη Κυπριακή ΑΟΖ.
Η Τουρκία με Navtex έχει δεσμεύσει περιοχή δυτικά της Κύπρου, εντός της οποίας βρίσκεται μέρος των θαλασσίων οικοπέδων 5,6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ. Η περιοχή αυτή αμφισβητείται από τη Τουρκία η οποία θεωρεί πως εμπίπτει στη δική της υφαλοκρηπίδα.

Παράλληλα η Κυπριακή Δημοκρατία με δική της Navtex έχει δεσμεύσει μέρος των οικοπέδων 5,6 και 7 για πολυεθνική άσκηση έρευνας και διάσωσης. Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» βρίσκεται ελλιμενισμένο στα νότια παράλια της Τουρκίας και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να κινηθεί προς τη κυπριακή ΑΟΖ συνοδευόμενο από πολεμικά πλοίο όπως έγινε και στο παρελθόν όταν γινόταν γεώτρηση στο θαλάσσιο οικόπεδο 8.

Μανώλης Καλατζής
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν στην κυπριακή ΑΟΖ υποβρύχιο τελευταίας τεχνολογίας – Αρκεί ένα «yes» για να ξεκινήσει πυρηνικός πόλεμος

Tο "Uss Penssylvania" είναι αόρατο και δεν του ξεφεύγει κανένας εχθρός

Στη θαλάσσια περιοχή δίπλα στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, πλέει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους». Μεταξύ των άλλων πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν βρίσκεται κι ο απόλυτος φονιάς: ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο τελευταίας τεχνολογίας.  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Το «Τζορτζ Μπους» με τα συνοδευτικά του σκάφη πλέουν στην περιοχή ανοικτά της Κύπρου εδώ και 48 ώρες. Μεταξύ τους είναι και το πυρηνικό υποβρύχιο που χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως η απόλυτη φονική μηχανή. Ένα υποβρύχιο σαν το USS Pensylvania που μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και πυρηνικό πόλεμο.

Η εντολή βέβαια για την εκτόξευση ενός πυρηνικού πυραύλου έρχεται απευθείας από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και πρέπει να εξακριβωθεί η αυθεντικότητά της.

Δείτε επίσης: To West Capella έριξε άγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ - Αρχίζει η γεώτρηση υπό το βλέμμα ξένων δυνάμεων

Οι πυρηνικές κεφαλές μόνο σε αυτό το υποβρύχιο είναι πιο καταστροφικές από όλες τις βόμβες που ερρίφθησαν και στους δυο Παγκοσμίους Πολέμους μαζί.

Τα πυρηνικά υποβρύχια τύπου Οχάιο, όπως το Uss Penssylvania είναι επίσης αόρατα, ενώ οι τορπίλες τους είναι συνδεδεμένες με οπτικές ίνες. Έτσι, είναι σχεδόν αδύνατο για τα σκάφη που θα μπουν στο στόχαστρό τους να αλλάξουν πορεία για να αποφύγουν το χτύπημα.  

Τα πυρηνικά υποβρύχια διαθέτουν πλέον την τεχνολογία, ώστε να εκτοξεύουν βαλλιστικούς πυραύλους κάτω από το νερό με μεγάλη ακρίβεια.

http://www.star.gr/kosmos/378017/oi-hpa-stelnoyn-sthn-kypriakh-aoz-ypobryxio-teleytaias-texnologias-ndash-arkei-ena-yes-gia-na-ksekinhsei-pyrhnikos-polemos
Ξεκίνησε και επισήμως η γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ-Οι ΗΠΑ στέλνουν στην κυπριακή ΑΟΖ πυρηνικό υποβρύχιο Ξεκίνησε και επισήμως η γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ-Οι ΗΠΑ στέλνουν στην κυπριακή ΑΟΖ πυρηνικό υποβρύχιο Reviewed by Dexi Extrem on 21:18 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: