Header Ads

Αποκαλύψεις Ριμπολόβλεφ: Πώς έβαλε στο μάτι το Σκορπιό και πώς έγινε το ντιλ με την Αθηνά Ωνάση

Για το πώς έγινε το ντιλ της πώλησης του θρυλικού Σκορπιού του Αριστοτέλη Ωνάση αλλά και για το πώς περνά τα καλοκαίρια της εκεί η οικογένεια του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ δίνει ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Ο Ρώσος Ωνάσης του Σκορπιού».

Το βιβλίο με την υπογραφή του Γάλλου συγγραφέα και παλιού αθλητικογράφου Arnaud Ramsay ο «Ο Ρώσος Ωνάσης του Σκορπιού», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, περιέχει ποικίλλες αποκαλύψεις για τη ζωή του Ρώσου μεγιστάνα. Ο «βασιλιάς της ποτάσας», όπως αποκαλούν τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο και μέσα από τις διηγήσεις του αναφέρεται στα κομβικά σημεία της ζωής του, που τον ανέδειξαν σε έναν από τους πλουσιότερους άνδρες του πλανήτη.

Πώς έγινε το ντιλ για την πώληση του Σκορπιού
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο συγγραφέας, όπως αναφέρεται στο βιβλίο και όπως τα μεταφέρει η Espresso, η επένδυση έγινε όταν η Εκατερίνα συναντήθηκε σε ιππικούς αγώνες με την Αθηνά Ωνάση και της εξέφρασε την επιθυμία να πάρει το νησί σε περίπτωση που εκείνη ήθελε να το πουλήσει. Ετσι, τον Απρίλιο του 2013 μια εταιρία συμφερόντων της ρωσικής οικογένειας εξαγόρασε έναν όμιλο εταιριών που ανήκαν στην Αθηνά Ωνάση. Τότε διευκρινιζόταν ότι επρόκειτο για μια «μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική επένδυση». Το σύνολο της συναλλαγής ανήλθε στα 100.000.000 ευρώ. Για τον Σκορπιό στο βιβλίο μιλά και ο ξάδελφος του Ριμπολόβλεφ Αντρέι Κονογκόροφ, που έχει αναλάβει τη διοίκηση του νησιού.


Οταν ο Ριμπολόβλεφ έβαλε στο... μάτι το νησί του Ωνάση


«Πήγαινα συχνά διακοπές στην Ελλάδα με τις κόρες μου και τους γονείς μου κι έτσι ανακαλύψαμε τον Σκορπιό πριν από δέκα χρόνια, στη διάρκεια μιας βόλτας με σκάφος. Αισθανθήκαμε αμέσως καλά. Μπορώ να πω ότι ερωτευτήκαμε το μέρος. Υπάρχουν εδώ ιδιαίτερες δονήσεις. Η επαφή με τη φύση είναι απόλυτη. Με ευχαριστεί να συναντώ εδώ την οικογένειά μου ή να δέχομαι φίλους και προσκεκλημένους από διαφορετικούς κόσμους. Στη διάρκεια του καλοκαιριού είμαστε πολύ συχνά εδώ. Αυτό είναι το τρίτο καλοκαίρι που περνάμε στον Σκορπιό. Σιγά σιγά τον εκσυγχρονίζουμε, φροντίζοντας να βρισκόμαστε πάντα σε αρμονία με το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και την ιστορία του τόπου. Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε καμία αναστάτωση».

Ο Ριμπολόβλεφ αναφέρεται στην προληπτική νοσηλεία του σε ένα απομονωμένο σανατόριο, μετά την άγνωστης αιτιολογίας μυοκαρδιοπάθεια που υπέστη στα 11 χρόνια του και θα μπορούσε να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια. Μιλά για τη σχέση, τον γάμο και το πολύκροτο διαζύγιό του με την πανέμορφη Ελένα Τσουπράκοβα, που του στοίχισε τόσο, ώστε να τη χαρακτηρίζει «προδοσία».

Ακόμη, γίνεται αναφορά στους έντεκα μήνες που πέρασε στη φυλακή ο Ριμπολόβλεφ, όταν τον Μάιο του 1996 κατηγορήθηκε ότι έβαλε να δολοφονήσουν τον διευθυντή αντίπαλης εταιρίας, αλλά μετά αθωώθηκε πανηγυρικά. Αναφέρονται, ακόμη, η εξαπάτησή του από τον Ελβετό Ιβ Μπουβιέ για έργα τέχνης που εκκρεμεί στα δικαστήρια και οι αναφορές του συγγραφέα στις επόμενες κινήσεις του «πρίγκιπα της Μονακό» για την αγαπημένη του ομάδα.

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ


Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ με την κόρη του Εκατερίνα:


Η Αθηνά Ωνάση:


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από Dizzo. Από το Blogger.