08 Ιουλίου 2017

Νέα κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για το διαστημικό «θαύμα» Π

Αντιπαράθεση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής με την αξιωματική αντιπολίτευση μέσω ανακοινώσεων για τον Hellas Sat 3.

Μια ακόμα προσπάθεια υποστήριξης του έργου της... Arabsat για τον δορυφόρο με το ελληνικό όνομα, τον Hellas Sat 3, έκανε η κυβέρνηση, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για την κριτική που ασκεί στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Όπως σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου, με την παρούσα σύμβαση τριπλασιάζονται τα οφέλη για την Ελλάδα και εξασφαλίζονται σημαντικά ανταλλάγματα για το ελληνικό δημόσιο.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ελληνικός λαός οφείλουν τις «ευχαριστίες» τους στον Αντώνη Σαμαρά, που με δική του υπογραφή -το 2013- ξεπουλήθηκε σε έναν διακρατικό οργανισμό μια επένδυση, (ο ελληνικός δορυφόρος δηλαδή), τον οποίο πλήρωσαν οι πολίτες.

Η αρμόδια τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανέφερε από την πλευρά της ότι ήταν η κυβέρνηση Σαμαρά αυτή που εξασφάλισε τη θεσμική έγκριση της μεταβίβασης του δορυφόρου από τον ΟΤΕ στην αγοράστρια εταιρεία Arabsat, διασφαλίζοντας την παραμονή στη χώρα του κέντρου ελέγχου του δορυφόρου.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα σήμερα δια του κ. Παππά ολοκλήρωσε τη μοναδική εναπομείνασα εκκρεμότητα, που ήταν η επέκταση της υπάρχουσας σύμβασης εκμετάλλευσης» συμπλήρωσε η κ. Ασημακοπούλου.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/nea-kontra-kivernisis-antipolitefsis-gia-to-diastimiko-thavma