10 Ιουλίου 2017

ΚΛΑΙΜΕ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΕΣ! Αγωνιά η κυβέρνηση για Καμμένο: «Κατασκεύασμα της ΝΔ οι συνομιλίες»

Σε απολύτως δυσχερή θέση έχει βρεθεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς συνεχίζει να καλύπτει τον Πάνο Καμμένο για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη και την προσπάθεια του υπουργού Αμυνας να κατασκευάσει σκευωρία εις βάρος του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη.

Η ΝΔ επιμένει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο, κάτι που η κυβέρνηση απορρίπτει μετ' επιτάσεως, καθώς δεν μπορεί να απαντήσει στα «καυτά» ερωτήματα που ανακύπτουν από την υπόθεση και φοβάται για το τι θα προκύψει από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του υπουργού Αμυνας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση επιχειρεί να διαστρεβλώσει γεγονότα και αποκαλύψεις, προκειμένου να κρυφτεί μπροστά στο ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής. Για το λόγο αυτό υποστηρίζει ότι η υπόθεση είναι κατασκεύασμα της ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να προτείνει κάθε τρεις και λίγο εξεταστικές επιτροπές για κατασκευασμένα ζητήματα, αλλά εμείς δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε αυτόν τον πολιτικό αντιπερισπασμό» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Υποστήριξε ότι οι συνομιλίες Καμμένου - Γιαννουσάκη αποτελούν ένα «άθλιο, κιτρινίστικο κατασκεύασμα» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση σκανδάλου, «επειδή ουσιαστικά δεν θέλει να συζητήσει για τα πραγματικά σκάνδαλα κι επειδή έχει καταρρεύσει το αφήγημα της περί "ολικής καταστροφής", μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου».

«Εχουμε πει από την αρχή ότι υπάρχει μια συντονισμένη επιχείρηση από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και από φιλικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα μαζικής ενημέρωσης που προσπαθούν να δημιουργήσουν μία κατάσταση απολύτως εκ του μη όντος, δηλαδή να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι το ζήτημα το οποίο η ΝΔ έχει αναδείξει ως κεντρικό το τελευταίο διάστημα είναι αυτό που απασχολεί κεντρικά όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Η ΝΔ θα μπορούσε, για να κάνει τον απαραίτητο για εκείνη αντιπερισπασμό σε σχέση με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, να προτείνει κάθε τρεις και λίγο εξεταστικές επιτροπές για κατασκευασμένα ζητήματα ή για ζητήματα που υπάρχουν μόνο μέσα στη φαντασία της. Δεν μπορούμε εμείς να συμμετέχουμε σε αυτόν τον αντιπερισπασμό. Γίνεται μια απεγνωσμένη προσπάθεια από τη ΝΔ να δημιουργήσει ένα κλίμα σκανδάλου για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί δεν θέλει να συζητήσουμε για την ελληνική οικονομία, διότι, πλέον, έχει καταρρεύσει το αφήγημα της περί ολικής καταστροφής.

»Και ο δεύτερος είναι ότι δεν θέλει να συζητήσουμε για τα πραγματικά ζητήματα διαφθοράς, τα οποία απασχολούν αυτή τη στιγμή εξεταστικές επιτροπές. Την εξεταστική επιτροπή, για παράδειγμα, η οποία "τρέχει" αυτή τη στιγμή. Δεν θέλει να συζητήσουμε για τη Novartis, για το Ερρίκος Ντυνάν, για τις προμήθειες στην Υγεία, όπως δεν ήθελε η ΝΔ να συζητήσουμε και για τη σοβαρότατη υπόθεση του κ. Παπαντωνίου και κατηγορούσε την ελληνική κυβέρνηση, όπως και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ότι πρόκειται για ένα φιάσκο. Τι ακριβώς αποτελεί φιάσκο; Αποτελεί φιάσκο το ότι ο κ. Παπαντωνίου κατηγορείται αυτή τη στιγμή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για εμβάσματα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει;» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/agonia-kivernisi-gia-kammeno-kataskevasma-tis-nd-sinomilies