27 Ιουλίου 2017

Λάρισα: Το αεροπλάνο έπεσε κοντά στον διάδρομο προσγείωσης, σε ποτάμι -Τι μπορεί να συνέβη

Kοντά στον διάδρομο προσγείωσης -17 του αεροδρομίου της Αερολέσχης Λάρισας, είναι το σημείο που κατέπεσε το υπερελαφρό αεροσκάφος TL- 20, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Αερολέσχης Χρήστος Λυτάρης.


Σύμφωνα με τον κ. Λυτάρη, αυτή την στιγμή είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα για τα αίτια της πτώσης, σημειώνοντας βέβαια πως «και οι δύο επιβαίνοντες ήταν εμπειρότατοι πιλότοι, καλοί γνώστες αλλά και πολύ καλοί χειριστές του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους».

Ήδη πάντως από νωρίς το πρωί πληροφορίες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στην αερολέσχη και δίπλα σε ένα ποτάμι, που είναι παράλληλο με τον διάδρομο προσγείωσης και το οποίο μπορεί να μπέρδεψε τον πιλότο και έτσι να προκλήθηκε το δυστύχημα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής η παραπάνω πληροφορία αποτελεί απλά μία υπόθεση τού τι προκάλεσε την πτώση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος που κατέπεσε, ανήκε στον άτυχο επιχειρηματία Διονύση Τσεκούρα, ο οποίος μαζί με τον υποσμηναγό Νίκο Γρηγορίου ήταν μέλη της Αερολέσχης Λάρισας.

Το μεσημέρι αναμένονται και τα αποτελέσματα των εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.