17 Ιουλίου 2017

Η Μελάνια έπιασε το μπούτι του Εμανουέλ Μακρόν; Ανω κάτω το γαλλικό ίντερνετ [εικόνες]

Μια φωτογραφία κυκλοφορεί επί μέρες στα social media, από τα προεδρικό δείπνο που διοργανώθηκε στον Πύργο του Αϊφελ.

Και παρότι το δείπνο έγινε πριν από τρεις ημέρες, εντούτοις ο θόρυβος δεν έχει κοπάσει.
Δείχνει την Μελάνια Τραμπ χαμογελαστή να έχει ακουμπήσει το χέρι της στο μπούτι του Εμανουέλ Μακρόν. Αυτή η φωτογραφία έβαλε «φωτιά» στα γαλλικά social media.


Την ανέβασε άγνωστος χρήστης στο Twitter. Εμφανίζεται ως μια από τις δεκάδες φωτογραφίες που πήραν τα πρακτορεία πριν το προεδρικό δείπνο, το οποίο διοργάνωσε το ζεύγος Μακρόν, στο πολυτελές εστιατόριο Ιούλιος Βερν, στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Αϊφελ, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στο Παρίσι.

Την ώρα λοιπόν που η Μελάνια Τραμπ ακουμπάει το χέρι της στο μπούτι του γάλλου προέδρου, ο Μακρόν κοιτάζει σοβαρός τον φωτογραφικό φακό. Απέναντί τους η Μπριζίτ Μακρόν και ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτάζουν προς την μεριά των φωτογράφων. Η φωτογραφία, μάλιστα, ανέβηκε με ένα σχόλιο:
«Αυτή η φωτογραφία θα πυροδοτήσει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο». Ο χρήστης υπαινίσσεται ότι ο Τραμπ θα ξεκινήσει τον πόλεμο, αν η σύζυγός του προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση.


Η φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου, δέχτηκε χιλιάδες σχόλια.

Πρόκειται φυσικά για ένα fake. Η Μελάνια Τραμπ δεν φορούσε βραχιόλι εκείνη την ημέρα και προφανώς δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει αυτή την κίνηση. Η εικόνα προκάλεσε γέλια και ειρωνείες.


Οι φωτογραφίες των Τραμπ και Μακρόν έκαναν τον γύρο του κόσμου, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως το δείπνο τους, κυκλοφόρησαν ακόμη και τρελές φήμες για τον λογαριασμό που πλήρωσαν (πολλές χιλιάδες ευρώ), ενώ τα δύο ζευγάρια τίμησε και ο διάσημος σεφ με τα πολλά αστέρια Alain Ducasse.










Η ομάδα των σεφ, σε παλιότερη φωτό, στο μπαλκόνι του Jules Vern, με την συγκλονιστική θέα στο Παρίσι:


Αλλά το φωτομοντάζ με το μπούτι του Μακρόν δεν ήταν το μόνο θέμα που απασχόλησε τα γαλλικά social media. Ενα λαθάκι της Μελάνια Τραμπ, η οποία αποκάλεσε τον Εμανουέλ Μακρόν «Εμανουέλα» ήταν αρκετό για να προκαλέσει νέα σχόλια και ειρωνείες, με αποτέλεσμα ακόμη και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ να το κατεβάσει από τον λογαριασμό της!

Για να ευχαριστήσει το ζεύγος Μακρόν για την φιλοξενία τους στο Παρίσι, η Μελάνια Τραμπ ανέβασε ένα μήνυμα το οποίο είχε ορθογραφικό λάθος. «Ευχαριστώ την Εμανουέλα Μακρόν και τους κατοίκους του Παρισιού για την ευγενή τους φιλοξενία -Λάτρεψα την επίσκεψη».


Αυτό που έκανε κυρίως τους γάλλους χρήστες να γελάσουν είναι ότι ο λογαριασμός @EmanuelleMacron (Εμανουέλα Μακρόν) υπάρχει πραγματικά αλλά είναι ένας λογαριασμός παρωδία, στον οποίο αναρτώνται σχόλια και υπονοούμενα.

Η Μελάνια Τραμπ το αντελήφθη μια ώρα αργότερα και το ...κατέβασε.