23 Ιουλίου 2017

Πρώην αθλητής που είχε παραλύσει κατάφερε να πάει περπατώντας στον γάμο του -Το είχε υποσχεθεί στη γυναίκα του [βίντεο]

Ακόμη κι όταν οι γιατροί δεν μπορούσαν να του πουν με βεβαιότητα αν θα ξαναπερπατήσει, ο Τζέιμι Νιέτο είχε δώσει μία υπόσχεση στην αγαπημένη του: θα πήγαινε περπατώντας στην εκκλησία, για να παντρευτούν.


Το Σάββατο ο Αμερικανός πρώην άλτης του ύψους, που είχε πάρει μέρος δύο φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες και σε αρκετά Παγκόσμια πρωταθλήματα, τήρησε την υπόσχεσή του. Εκανε τα 130 βήματα μέσα στην εκκλησία, χωρίς μπαστούνι, με μικρή βοήθεια, πετυχαίνοντας κάτι που οι γιατροί του θεωρούσαν απίθανο, για να παντρευτεί την Σιβόν Στόνταρτ.

Τον Απρίλιο του 2016 ο Νιέτο τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη, όταν επιχείρησε να κάνει ένα ανάποδο σάλτο, κάτι που συνήθιζε ως αθλητής πανηγυρίζοντας, πάνω στο στρώμα του ύψους. Ομως, αυτή τη φορά όλα πήγαν στραβά.

Το ατύχημα του προκάλεσε μερική παράλυση και οι γιατροί δεν ήξεραν αν θα περπατήσει ξανά. Οταν συνήλθε στο νοσοκομείο, μετά την επέμβαση, κουνούσε μόνο τους ώμους και τους τετρακέφαλούς του στα πόδια. Ο 40χρονος όμως επέμενε από την αρχή ότι αυτός θα σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Ακολούθησαν μήνες αποθεραπείας, στους οποίους προσπαθούσε να κάνει ένα βήμα κάθε φορά, με στόχο αυτή την ημέρα, που θα έμπαινε περπατώντας στην εκκλησία ντυμένος γαμπρός. Και τελικά τα κατάφερε.




ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
iefimerida.gr